Bolkoeler

Een bolkoeler wordt ook wel allihn-koeler genoemd. Het is een stuk laboratorium glaswerk dat gebruikt wordt voor het uitvoeren van organisch-chemische syntheses onder reflux-omstandigheden. De bolkoeler bestaat uit een kolom van glazen bollen die met elkaar in verbinding staan. Deze kolom bevindt zich in een glazen buis waar een koelvloeistof doorheen stroomt. Dit is vaak water. De bolkoeler wordt op een rondbodemkolf geplaatst, waar zich een kokend reactiemengsel in bevindt. De damp van het kokende oplosmiddel stijgt op in de bolkoeler, waar het condenseert en terugstroomt in de kolf.

... Lees meer
15 producten
Sorteer op

Toepassingen van een bolkoeler

Een bolkoeler, ook bekend als een refluxkoeler, is een essentieel instrument in veel laboratoria. Het voorwerp wordt voornamelijk gebruikt in de chemie om gassen te condenseren tijdens destillatie- en reactieprocessen. De bolkoeler zorgt ervoor dat de verdampte gassen afkoelen en terugvloeien naar de reactiemix. Hierdoor kunnen reacties bij hogere temperaturen veilig plaatsvinden zonder verlies van stoffen. De bolkoeler is een efficiënt hulpmiddel om te zorgen voor nauwkeurige controle en maximale veiligheid bij complexe laboratoriumtoepassingen.

Laboratorium glaswerk

Een bolkoeler valt onder laboratorium glaswerk. Dit zijn essentiële artikelen voor in het laboratorium. Naast de bolkoeler vindt u bij InstruLabo nog vele andere artikelen die vaak van pas komen in laboratoria en andere werkomgevingen. Neem een kijkje in ons volledige assortiment aan glaswerk om alle producten te zien. Heeft u de juiste artikelen gevonden? Bestel de bolkoeler en ander glaswerk dan eenvoudig online.

Bolkoeler kopen bij InstruLabo

Heeft u de geschikte bolkoeler op het oog? Dan bestelt u dit product én andere artikelen gemakkelijk online. Van chemicaliën en labjassen tot glaswerk en gebruiksartikelen van metaal: u vindt gegarandeerd de producten die u zoekt bij InstruLabo. 

Bestelt u een bolkoeler online, dan gaan we direct voor u aan de slag. Heeft u vragen of opmerkingen over bolkoelers of andere producten? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundigen helpen u graag verder met persoonlijk en professioneel advies.

Search engine powered by ElasticSuite