Destructiebuis

Bent u op zoek naar destructiebuizen voor uw laboratorium? InstruLabo biedt een uitgebreid assortiment aan destructiebuizen die essentieel zijn voor een breed scala aan analytische processen, waaronder Kjeldahl-analyses voor stikstofbepaling. 

... Lees meer
2 producten
Sorteer op

Wat is een destructiebuis?

Een destructiebuis is een speciaal ontworpen laboratoriumglaswerk dat wordt gebruikt voor chemische destructieprocessen, zoals de Kjeldahl-methode voor de bepaling van stikstofgehalte in organische stoffen. Deze buizen zijn gemaakt om bestand te zijn tegen hoge temperaturen en agressieve chemicaliën die typisch zijn voor destructieprocessen.

Destructiebuizen zijn doorgaans gemaakt van borosilicaatglas of een vergelijkbaar materiaal dat bestand is tegen thermische schokken en chemische erosie. Ze zijn ontworpen om directe verhitting te weerstaan en hebben vaak een versterkte rand om het risico op breuk te minimaliseren. 

Wat is de Kjehdahl methode?

De Kjeldahl methode is een van de meest voorkomende toepassingen voor destructiebuizen. Deze methode omvat het verhitten van een monster met een sterke zuur om organisch materiaal af te breken, waardoor stikstof wordt omgezet in ammoniak. Deze ammoniak wordt vervolgens gekwantificeerd om het stikstofgehalte in het monster te bepalen. Destructiebuizen zijn essentieel voor dit proces omdat ze de nodige duurzaamheid en chemische resistentie bieden om de reactie veilig en effectief te laten plaatsvinden.

Eigenschappen van destructiebuizen

Destructiebuizen, speciaal ontworpen voor gebruik in chemische destructieprocessen zoals de Kjeldahl-methode voor stikstofbepaling, bezitten een reeks unieke eigenschappen die ze ideaal maken voor dit soort laboratoriumwerkzaamheden. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken:

  • Hittebestendigheid: Destructiebuizen zijn gemaakt van materialen zoals borosilicaatglas dat bekend staat om zijn uitstekende hittebestendigheid. Dit stelt de buizen in staat om de hoge temperaturen te weerstaan die nodig zijn voor de afbraak van organisch materiaal zonder te barsten of te vervormen.
  • Chemische resistentie: Ze zijn bestand tegen agressieve chemicaliën, waaronder sterke zuren en basen die gebruikt worden in destructieprocessen. Dit minimaliseert het risico op corrosie en zorgt voor de integriteit van zowel de buis als het monster gedurende het experiment.
  • Duurzaamheid: Naast hun weerstand tegen hitte en chemicaliën, zijn destructiebuizen ontworpen om duurzaam en robuust te zijn, waardoor ze bestand zijn tegen regelmatig gebruik en minimale slijtage vertonen.
  • Thermische schokbestendigheid: Het vermogen om snelle temperatuurveranderingen te weerstaan zonder beschadiging is een cruciale eigenschap van destructiebuizen, gezien de thermische cycli die vaak vereist zijn bij destructieanalyses.
  • Versterkte randen: Veel destructiebuizen hebben versterkte randen om de kans op breuk tijdens het hanteren te verminderen, wat bijdraagt aan de veiligheid in het laboratorium.
  • Transparantie: De helderheid van het glas maakt visuele inspectie van het monster mogelijk tijdens het proces, wat essentieel kan zijn voor bepaalde analytische toepassingen.
  • Herbruikbaarheid: Met de juiste zorg kunnen destructiebuizen meerdere keren worden gebruikt, waardoor ze een kosteneffectieve optie zijn voor laboratoria. Ze kunnen worden gereinigd en gesteriliseerd voor hergebruik zonder degradatie van de materiaaleigenschappen.

Destructiebuizen kopen?

Bij InstruLabo vindt u niet alleen hoogwaardige destructiebuizen, maar ook een breed scala aan andere laboratoriuminstrumenten en chemicaliën die nodig zijn voor uw onderzoek. Met onze jarenlange ervaring en expertise in laboratoriumbenodigdheden, zijn wij uw ideale partner voor het leveren van kwaliteitsproducten die uw laboratoriumwerkzaamheden naar een hoger niveau tillen. Heeft u interesse in dit product of in een van onze andere laboratoriumartikelen? Bestel nu eenvoudig online. Mocht u twijfelen of vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Search engine powered by ElasticSuite