Capillairen

Capillairen worden gebruikt om kleine volumes van een vloeistof, op bijvoorbeeld op chromatografiepapier, te brengen. Naast capillairen hebben wij een enorm aanbod aan laboratorium glaswerk.

... Lees meer
Producten 1-24 van 60
Sorteer op

Wat is een capillair?

Een capillair is een buisje met een kleine binnendiameter. Vaak worden capillairen gebruikt om vloeistoffen op te zuigen. Door middel van een zuig ballon of de capillaire werking is het mogelijk om vloeistoffen op te kunnen zuigen. De capillaire werking zorgt ervoor dat de vloeistof tegen de zwaartekracht in gaat.

Toepassingen van capillairen

De toepassingen van capillairen zijn divers. Er kunnen kleine hoeveelheden vaste stof in een smeltpuntcapillair gebracht worden. Na plaatsing van dit capillair in het betreffende apparaat kan het smeltpunt van een sof bepaald worden. Met of zonder heparine worden capillairen ook gebruikt bij bloedonderzoek. Na het vullen kunnen deze capillairen in een centrifuge geplaatst worden.

Gezien de capillaire werking zal een vloeistof vaak vanzelf opgezogen worden. Er zijn echter ook opzuigballonnetjes leverbaar en ook speciale houders om deze tere buisjes op de juiste wijze te kunnen hanteren.

Capillairen kopen?

De Capillairen buisjes zijn verkrijgbaar met verschillende soorten diameters en een verschillende inhoud. Ook heb je bij Instrulabo een divers aanbod van verschillende merken. Heeft u vragen of heeft u advies nodig? Neem dan contact met ons op. 

Search engine powered by ElasticSuite