Destillatie opzetten

Een destillatieopstelling bestaat uit meerdere componenten. De brander staat meestal onder een destillatiekolf, waarin de gekozen vloeistof terecht komt. Hiervan stijgt de damp naar een koeler, waarin het destillaat van de vloeistof gescheiden wordt. Dit gebeurd in de gasvorm. Vervolgens belandt het destillaat in een opvangkolf die aan het andere eind van de koeler staat. Hierin wordt het destillaat opgevangen. Dit is de meest eenvoudige vorm van een destillatieopstelling en alle componenten zijn bij InstruLabo beschikbaar.

... Lees meer
Producten 1-24 van 49
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

De verschillende componenten

InstruLabo beschikt over de verschillende soorten materialen die nodig zijn om een destillatieopstelling te maken. Zo beschikt InstruLabo over verschillende soorten branders. Deze zijn in verschillende soorten en mater beschikbaar, waaronder Teclubranders en Microbranders. Ook destillatiekolven zijn bij InstruLabo beschikbaar. Deze zijn ook met zijbuis beschikbaar, waardoor deze gemakkelijk aan een koeler gekoppeld kunnen worden. Ook koelers zijn in verschillende soorten maten beschikbaar. Zo zijn er bolkoelers, spiraalkoelers, buiskoelers en andere soorten koelers in ons assortiment. De laboratoriumkolven zijn in maten van 55 mm tot wel 20 Liter beschikbaar. Zo kunt u gemakkelijk en snel de juiste laboratoriumkolven bestellen. Deze handige kolven zijn van borosilicaatglas gemaakt. Deze handige soort glas heeft een langere levensduur, een lichter gewicht en een betere chemiebestendigheid dan normaal glas. 

Andere handige middelen voor bij een Destillatieopstelling

Er zijn nog een paar handige  paar handige middelen om bij een destillatieopstelling te gebruiken. Een thermometer is er hier een van. Deze stopt u bovenaan de destillatieopstelling zodat u gemakkelijk de temperatuur van de damp in de gaten kunt houden. Ook zijn afvoerslangen een handig middel voor een destillatieopstelling. Deze sluit u aan de koeler aan, zodat er water in kan en dus de damp van de vloeistof gedestilleerd kan worden. Ook statiefklemmen zijn handig bij het destillatieproces. Hiermee maakt u de verschillende componenten aan uw statieven vast. Zo staat uw destillatieopstelling stevig en blijft u veilig.

Destillatieopstelling kopen?

Heeft u interesse in een destillatieopstelling of in een van de andere laboratorium benodigdheden van InstruLabo? Wij beantwoorden graag alle vragen die u heeft over onze producten! Neem bij vragen dus zeker even contact met ons op.

Search engine powered by ElasticSuite