Destillatiekolom

In een destillatiekolom worden mengsels door moleculaire scheiding in hun componenten gescheiden. Het doel is om het product boven de 99,5 te krijgen zodat deze weer als zo goed als nieuw ingezet kan worden. Fractionatie kan worden toegepast op mengsels van vloeistoffen met zowel een groot als klein kookpuntverschil. Een destillatiekolom wordt veel toegepast voor de scheiding van goed oplosbare gassen tijdens industriële processen. 

... Lees meer
10 producten
Sorteer op

Hoe werkt een destillatiekolom?

Destillatie is een scheidingstechniek, waarbij er meerdere stoffen van elkaar worden gescheiden op basis van een verschil in kookpunt. Wanneer er twee of meer vloeibare stoffen die met elkaar gemengd zijn gescheiden dienen te worden, kan men dat doen door verdamping. Als de vloeistoffen verschillende kookpunten bezitten, zal de vloeistof met het laagste kookpunt als eerste overgaan in de gasfase. In het mengsel blijft dan meer achter van het vloeistof met het hogere kookpunt.


Nadat de verdamping van één van de vloeistoffen uit het mengsel heeft plaatsgevonden, wordt de damp omhoog getransporteerd door een speciale kolom, namelijk de destillatiekolom en vervolgens gecondenseerd. Condensatie houdt in dat een gas wordt afgekoeld en dat het weer een vloeistof wordt. De vloeistof stroomt dan weg in een opvangnet. 

Destillatiekolom bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën, tot diverse pompen en ook voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen die het werk een stuk veiliger maakt. In ons ruime assortiment aan laboratoriumartikelen vindt u ook meerdere opties destillatiekolommen. Deze vindt u bij ons in verschillende soorten en maten. Bekijk de volledige collectie om te zien welke opties we allemaal hebben. 

Destillatiekolom kopen?

Heeft u interesse in een destillatiekolom van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft over één van onze producten zeker even contact met ons op! Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen bij het vinden van de juiste artikelen.

Search engine powered by ElasticSuite