Kolommen vlg. Vigreux

Bent u op zoek naar een efficiënte manier om uw destillatieprocessen te verbeteren? De vigreux kolom, beschikbaar bij InstruLabo, is de perfecte oplossing. Deze kolommen zijn essentieel voor laboratoria die streven naar nauwkeurige en efficiënte fractionele destillatie. Met hun unieke ontwerp, dat zorgt voor een verhoogde oppervlakte voor dampvloeistof interactie, zijn ze ideaal voor het scheiden van vloeistofmengsels. Bekijk ons assortiment en bestel vandaag nog uw vigreux kolom om de precisie van uw experimenten te verhogen!

... Lees meer
5 producten
Sorteer op

Kenmerken en voordelen van de Vigreux kolom

De vigreux kolom, gekenmerkt door zijn specifieke ontwerp met inwendige ribbels, biedt een aanzienlijk voordeel bij de destillatie van complexe mengsels. Deze ribbels vergroten de oppervlakte binnen de kolom, wat resulteert in een efficiëntere scheiding van componenten bij lagere temperaturen. Dit maakt de vigreux kolom bijzonder geschikt voor het scheiden van stoffen met een klein verschil in kookpunten. Onze vigreux kolommen zijn gemaakt van hoogwaardig glas en zijn beschikbaar in verschillende maten om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Werking van een Vigreux kolom in laboratoriumdestillatie

Een Vigreux kolom is een speciaal soort fractiekolom die gebruikt wordt in laboratoria voor nauwkeurige destillatieprocessen. Deze kolom is ontworpen met een reeks van inwendige inkepingen of 'ribbels' langs de binnenkant. Deze ribbels vergroten het oppervlak binnen de kolom, waardoor er meer ruimte is voor de interactie tussen de opstijgende dampen en de neerdalende gecondenseerde vloeistof. Dit proces, bekend als reflux, zorgt voor een efficiëntere scheiding van componenten met nauwe kookpunten. De Vigreux kolom verbetert de zuiverheid van het gedestilleerde product door meerdere minieme destillaties binnen de kolom zelf te laten plaatsvinden, wat resulteert in een meer verfijnde en nauwkeurige scheiding van stoffen.

Toepassingen van Vigreux kolommen in uw lab

Vigreux kolommen worden veelal gebruikt in organische chemielaboratoria voor het uitvoeren van nauwkeurige fractionele destillaties. Ze zijn ideaal voor het zuiveren van organische verbindingen en het scheiden van mengsels met nauwe kookpuntbereiken. Daarnaast zijn ze ook nuttig in onderwijsinstellingen voor demonstratiedoeleinden, waar ze studenten een duidelijk beeld geven van het destillatieproces. Met een vigreux kolom van InstruLabo verzekert u zich van precisie en betrouwbaarheid in al uw destillatie-experimenten.

Waarom kiezen voor InstruLabo voor uw vigreux kolommen?

InstruLabo staat bekend om de levering van hoogwaardige laboratoriumbenodigdheden en onze vigreux kolommen vormen hierop geen uitzondering. Wij begrijpen het belang van nauwkeurigheid in uw laboratoriumwerkzaamheden en daarom bieden wij alleen producten van de beste kwaliteit. Naast onze kwaliteitsgarantie profiteert u bij ons van competitieve prijzen, deskundig advies, snelle levering en veilige online bestelopties. Vertrouw op InstruLabo voor al uw laboratoriumbenodigdheden!

Search engine powered by ElasticSuite