Rondbodemkolf

Rondbodemkolf kopen? Dat kan eenvoudig bij Instrulabo. Een rondbodemkolf is onmisbaar in een laboratorium. Door de bestendigheid tegen verwarming en vacuümzuigen wordt de rondbodemkolf vaak gebruikt als reactie vat of reservoir.

... Lees meer
24 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Wat is een rondbodemkolf?

Een rondkolf oftewel rondbodemkolf is een stukje glaswerk wat onmisbaar is in elk laboratorium. Een rondbodemkolf heeft een bolvormig lichaam met een cilinder als hals. De opening van de hals kan op verschillende manieren geslepen zijn. De opening van de hals kan wijd, nauw, geslepen of ongeslepen zijn. De rondbodemkolf heeft een bolvormig lichaam, omdat dit veel beter bestemd is tegen vacuümzuigen en verwarming. Het enige nadeel is dat de rondbodemkolf niet stabiel kan worden neergezet. Hiervoor is een statief met klemmen nodig.

Waar wordt de rondbodemkolf voor gebruikt?

Een rondbodemkolf is onmisbaar in een laboratorium. Door de bestendigheid tegen verwarming en vacuümzuigen wordt de rondbodemkolf vaak gebruikt als reactie vat. Bij destillaties of extracties wordt een rondbodemkolf meestal ook gebruikt als reservoir.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten en maten rondbodemkolven. Zo is er ook een platbodemkolf. De naam zegt het al, een platte bodem in plaats van een ronde bodem. Maar niet te verwarren met de erlenmeyer, want een platbodemkolf heeft nog steeds het bolvormige lichaam.

Bij Instrulabo is de keus groot in het aantal verschillende maten van de rondbodemkolf, zo varieert het tussen een inhoud van 25 ml tot en met 10 l. De verkrijgbare rondbodemkolven zijn allemaal van het merk DURAN.

Rondbodemkolf kopen?

Een rondbodemkolf is onmisbaar in een laboratorium. Koop de juiste rondbodemkolf bij Instrulabo. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Search engine powered by ElasticSuite