Druppelaar

Een druppelaar is een handig middel dat wordt gebruikt om een hoeveelheid vloeistof op te zuigen en te verplaatsen. Het wordt ook wel een pipet genoemd en wordt vooral van glas of kunststof gemaakt. Meestal zijn de druppelaars aan een dop vastgemaakt, zodat ze makkelijker te transporteren zijn met een druppelfles. Aan de bovenkant van de dop zit een zacht gummipeertje. Deze drukt u in zodat er vloeistof in komt. Bij InstruLabo zijn druppelaars in verschillende vormen en maten beschikbaar. 

... Lees meer
4 producten
Sorteer op

Hoe werkt een druppelaar?

Een druppelaar werkt op een simpele en praktische manier. Wanneer u in de bovenkant knijpt, verwijderd u een gedeelte van de lucht die zich in de druppelaar bevindt. Zodra u de druppelaar vervolgens in een vloeistof houdt en de bovenkant loslaat, stijgt de vloeistof op om het volume op te vullen. Zo kunt u op een snelle manier een kleine hoeveelheid vloeistof verplaatsen, zonder moeilijke handelingen en metingen te doen. Een druppelaar zit vaak aan de dop vast. Dit is vooral voor hygiëne redenen en om het praktischer te maken om het te bewaren en mee te nemen. Zo draait u gemakkelijk de dop op uw vloeistoffen en kunt u ze tegelijk makkelijk vervoeren en verplaatsen.

Ons assortiment aan druppelaars

De druppelaars van InstruLabo komen in verschillende vormen en maten. Zo hebben we een losse druppelaar gemaakt van plastic. Deze bevat geen glas en is daarom minder kwetsbaar. Ook zijn er druppelaars die gemaakt zijn van glas. Hierop kan ook een kleine meetmaat staan, zodat u een precieze hoeveelheid vloeistof kan opnemen en verplaatsen. Dit is handig wanneer u precies wil weten hoeveel u verplaatst. De druppelaars zijn voor flessen met verschillende maten gemaakt zodat ze makkelijk vaker gebruikt kunnen worden. Er is een druppelaar van glas voor een druppelfles met 5 ml inhoud. Ook is er een universele druppelaar voor de druppelflessen met en inhoud van 10, 15, 20 en 30 ml. Als laatste is er ook een druppelaar die op druppelflessen net 50 en 100 ml past. Deze kunnen met een dopmechanisme op een druppelfles vastgezet worden. 

Druppelaar met schroefdop voor een druppelflesje van 50 tot 100 ml

De verschillende onderdelen 

Een druppelaar bestaat uit verschillende onderdelen: de dop, het gummipeertje en de druppelaar zelf. De druppelaar zit meestal aan de dop vast. Hiervoor is gekozen zodat de druppelaar makkelijk getransporteerd kan worden. Ook verwissel je de druppelaar zo gemakkelijk van fles. Wees er wel zeker van dat je de druppelaar goed schoonmaakt, zodat er geen chemicaliën met elkaar mengen. Het gummipeertje aan de bovenkant is meestal van een zachte kunststof gemaakt. Wanneer de druppelaar in een vloeistof zit, kun je het gummipeertje inknijpen om de lucht uit de druppelaar te verwijderen. Wanneer je het gummipeertje loslaat, zal de vloeistof automatisch omhoog komen. 

Druppelaar bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën, tot diverse bescherming en veiligheidsmiddelen, maar ook laboratorium glaswerk, koude en warmte apparaten en diverse pompen. In ons assortiment aan laboratoriumartikelen vindt u ook druppelaars. Deze vindt u bij InstruLabo in verschillende soorten, variërend tussen glas en plastic. Bekijk het volledige assortiment om al onze opties te zien.

Druppelaar kopen 

Heeft u interesse in één van de druppelaars van InstruLabo of in één van de andere laboratoriumartikelen die wij aanbieden? Neem indien u nog vragen heeft over dit artikel of over één van onze andere artikelen zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite