Laden...

Druppelaar

Een druppelaar is een handig middel dat wordt gebruikt om een hoeveelheid vloeistof op te zuigen en te verplaatsen. Een druppelaar, ook wel pipet genoemd, wordt vooral van glas of kunststof gemaakt. Meestal zijn druppelaars aan een dop vastgemaakt, zodat ze makkelijk te transporteren zijn met een druppelfles. Aan de bovenkant van de dop zit een zacht gummipeertje. Deze drukt u in zodat er vloeistof in de druppelaar komt. Bij InstruLabo zijn druppelaars Lees meer

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een druppelaar is een handig middel dat wordt gebruikt om een hoeveelheid vloeistof op te zuigen en te verplaatsen. Een druppelaar, ook wel pipet genoemd, wordt vooral van glas of kunststof gemaakt. Meestal zijn druppelaars aan een dop vastgemaakt, zodat ze makkelijk te transporteren zijn met een druppelfles. Aan de bovenkant van de dop zit een zacht gummipeertje. Deze drukt u in zodat er vloeistof in de druppelaar komt. Bij InstruLabo zijn druppelaars in verschillende vormen en maten beschikbaar. 

Hoe werkt een druppelaar?

Een druppelaar werkt op een simpele en praktische manier. Wanneer u in de bovenkant van de druppelaar knijpt, verwijderd u een gedeelte van de lucht die zich in de druppelaar bevindt. Zodra u de druppelaar vervolgens in een vloeistof houdt en de bovenkant van de druppelaar loslaat, stijgt de vloeistof in de druppelaar op om het volume op te vullen. Zo kunt u op een snelle manier een kleine hoeveelheid vloeistof verplaatsen, zonder moeilijke handelingen en metingen te doen. Een druppelaar zit vaak aan de dop vast. Dit is vooral voor hygiëne redenen en om het praktischer te maken om een druppelaar te bewaren en mee te nemen. Zo draait u gemakkelijk de dop op uw vloeistoffen en vergeet u uw druppelaar nooit.

Ons assortiment aan druppelaars

De druppelaars van InstruLabo komen in verschillende vormen en maten. Zo is er de losse druppelaar gemaakt van plastic. Deze bevat geen glas en is daarom minder kwetsbaar. Ook zijn er druppelaars gemaakt van glas. Hierop kan ook een kleine meetmaat staan, zodat u een precieze hoeveelheid vloeistof kan opnemen en verplaatsen. De druppelaars zijn voor flessen met verschillende maten gemaakt. Er is een druppelaar van glas voor een druppelfles met 5 ml inhoud. Ook is er een universele druppelaar voor de druppelflessen met 10, 15, 20 en 30 ml inhoud. Als laatste is er ook een druppelaar die op druppelflessen net 50 en 100 ml past. Deze druppelaars kunnen met een dopmechanisme op een druppelfles vastgezet worden. 

De verschillende onderdelen van een druppelaar

Een druppelaar bestaat uit verschillende onderdelen: de dop, het gummipeertje en de druppelaar zelf. De druppelaar zit meestal aan de dop vast. Hiervoor is gekozen zodat de druppelaar makkelijk getransporteerd kan worden. Ook verwissel je de druppelaar zo gemakkelijk van fles. Wees er wel zeker van dat je de druppelaar goed schoonmaakt, zodat er geen chemicaliën met elkaar mengen. Het gummipeertje aan de bovenkant is meestal van een zachte kunststof gemaakt. Wanneer de druppelaar in een vloeistof zit, kun je het gummipeertje inknijpen om de lucht uit de druppelaar te verwijderen. Wanneer je het gummipeertje loslaat, zal de vloeistof automatisch omhoog komen. 

Druppelaar kopen bij InstruLabo

Bent u op zoek naar een druppelaar? Heeft u nog vragen over druppelaars of over één van onze andere artikelen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag.

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken