Druppelflesjes

Druppelflesjes zijn verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Bepaal dus voor het kopen van druppelflesjes welk type u nodig heeft. Zo kennen we de pipetflesjes, de Pagenstecher-druppelflesjes en de TK-druppelflesjes.

Druppelflesjes worden vaak gebruikt voor tincturen, oplossingen en bijvoorbeeld vloeibare recepten. De druppelflesjes bestaan uit donkerbruine potjes, omdat veel vloeistoffen gevoelig kunnen zijn voor licht. De druppelflesjes worden geleverd zonder dop, maar hebben wel een standaard schroefdraad. Hierdoor kunt u de meeste doppen recyclen en hoeft er niet meer extra plastic/kunststof gemaakt te worden. Naast de glazen druppelflesjes kunt u ook druppelaars bestellen bij InstruLabo.

... Lees meer
15 producten
Sorteer op

Druppelflesjes zijn verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Bepaal dus voor het kopen van druppelflesjes welk type u nodig heeft. Zo kennen we de pipetflesjes, de Pagenstecher-druppelflesjes en de TK-druppelflesjes.

Verschillende soorten druppelflesjes

Overweegt u om een druppelfles te kopen? Naast de gangbare druppelflesjes, zijn er bij InstruLabo nog meer soorten verkrijgbaar. 

Het Pagenstecher druppelflesje

Het Pagenstecher druppelflesje is een directe voorloper van de hierboven genoemde druppelflesjes. Deze uitvoering is voorzien van een pipet die middels een NS-slijpstuk op het flesje past. Zo heeft men een goede afdichting en kan de pipet zonder draaibeweging uit het flesje genomen worden. Dit zorg voor tijdwinst. Pagenstecher druppelflesjes zijn verkrijgbaar in bruin en in wit glas. De druppelpipet is in beide gevallen van wit glas.

Het TK-druppelflesje

Het TK-druppelflesje is één van de eerst ontwikkelde soorten druppelflesjes. De flesjes en stopjes hebben beide een NS-slijpstuk en een groef. Zo passen deze luchtdicht in elkaar. Door beide groeven tegenover elkaar te plaatsen, kan gedruppeld worden. Leverbaar in bruin en in wit glas.

De pipetflesjes

De pipetflesjes kunnen voorzien worden van een glazen druppelpipet, ook bekend als een oogdruppelpipet. Deze druppelaars zijn geïntegreerd in een schroefdop. Zo kan het druppelflesje goed afgesloten worden. Doorgaans is dit type druppelflesje alleen leverbaar in bruin glas

Plastic pippetflesje

Naast het glazen druppelpippet flesje is er ook een plastic druppelflesje beschikbaar, welke gebruikt kan worden door het druppelflesje op de kop te houden en in de druppelaar te knijpen. Zo hoeft het flesje niet echt geopend te worden. Alleen het dopje op de druppelaar wordt tijdelijk verwijderd. Is het druppelflesje met pipet tijdelijk niet nodig, dan kan het afgesloten worden met een dichte schroefdop. Zo kunnen deze flesjes ook gebruikt worden om monsters te bewaren. Door het bruine glas is de inhoud van het druppelfjesje beschermd tegen UV-stralen.

Druppelflesje kopen? Er is keuze uit pipetflesjes, Pagenstecher-druppelflesjes en TK-druppelflesjes

Search engine powered by ElasticSuite