Glazen erlenmeyers

Wilt u een erlenmeyer kopen? De erlenmeyer is net als het bekerglas, een belangrijk attribuut bij de werkzaamheden op het laboratorium. De glazen erlenmeyer is kegelvormig met een cilindrische hals en lijkt een klein beetje op de platbodemkolf. Vaak is de hals iets omgelegd, maar kan ook geheel recht zijn. Door de platte bodem, kan de erlenmeyer zelfstandig staan en ook op die manier op een verwarmingsplaat gezet worden. Door de nauwere hals, in vergelijking met een bekerglas, zullen er minder verdampingsverliezen plaatsvinden. De standaard erlenmeyer kan afgesloten worden met een kurk of met een rubberen stop.

... Lees meer
Producten 1-24 van 100
Sorteer op

Wat is een erlenmeyer?

Een Erlenmeyer is een essentieel laboratoriuminstrument, gekenmerkt door een conische vorm met een brede, vlakke bodem en een nauwe hals. Ontworpen in 1861 door de Duitse chemicus Emil Erlenmeyer, biedt deze fles een praktische oplossing voor het mengen, verwarmen en bewaren van chemische stoffen. De brede basis biedt stabiliteit, terwijl de nauwe hals morsen minimaliseert en de mogelijkheid biedt voor nauwkeurige toevoegingen van reagentia. De schuine zijden maken effectief mengen mogelijk door simpelweg te zwaaien of te schudden zonder de noodzaak van een roerstaaf. Gemaakt van glas of kunststof, zijn Erlenmeyers beschikbaar in verschillende maten om aan uiteenlopende laboratoriumbehoeften te voldoen. Het is een onmisbaar instrument voor professionals en studenten in chemielaboratoria wereldwijd.

Wat u moet weten voor het kopen van een erlenmeyer

Voordat u besluit om een erlenmeyer te kopen, zijn er een aantal punten die wij belangrijk vinden om te weten. 

Welke soorten erlenmeyers zijn er?

Bij het kopen van erlenmeyers is het belangrijk om de verschillende soorten te kennen. We maken onderscheid in de volgende soorten erlenmeyers bij Instrulabo:

  • Erlenmeyers met een rechte hals.
  • Erlenmeyers met inkepingen in de wand.
  • Erlenmeyers met inkepingen in de bodem en GL schroefdraad.

Erlenmeyer met een rechte hals

Erlenmeyers met een rechte hals worden ook wel een cultuurkolf genoemd, waarbij er speciale afdichtingsdoppen geplaatst kunnen worden.

Erlenmeyer met inkepingen in de wand

InstruLabo heeft ook erlenmeyers als cultuurkolf in het programma, die voorzien zijn van inkepingen in de wand, waardoor het mengen van de inhoud sneller en eenvoudiger verloopt.

Erlenmeyer met bodem inkepingen inclusief GL-schroefdraad

Ook is er een serie erlenmeyers, die deze inkepingen in de bodem heeft en daarnaast voorzien is van een GL schroefdraad. Hierop kunnen schroefdoppen met een membraan geplaatst worden. Zo wordt drukopbouw in de erlenmeyer voorkomen.

De hals van een Erlenmeyer

Zoals hiervoor aangegeven, is de hals van de erlenmeyer of een omgelegde rand of een rechte rand. Gedurende het gebruik van de erlenmeyer, bleek dit niet voldoende te zijn en zijn er ook erlenmeyers beschikbaar gekomen met een slijpstuk (NS) of een schroefdraad (GL), waardoor deze kolven beter afgedicht kunnen worden.

Verdere toepassingen van de Erlenmeyer

Een andere toepassing van de Erlenmeyer die ontwikkeld is, is het gebruik in een vacuümopstelling. In het gebruik van een vacuümopstelling doet de erlenmeyer, dienst als afzuigerlenmeyer, omdat hij is voorzien van een zijdelingse slangaansluiting op de hals.

Ook voor de erlenmeyers is er een SUPER DUTY uitvoering. Informatie hierover verstrekken wij u op aanvraag.

Erlenmeyer kopen?

Heeft u nog vragen of heeft u advies over het juiste type Erlenmeyer nodig? Neem contact met ons op. Naast Erlenmeyers heeft InstruLabo een breed assortiment laboratorium glaswerk

Search engine powered by ElasticSuite