Filterkaars

Een filterkaars is een langwerpig instrument dat wordt gebruikt voor microfiltratie van water en andere vloeistoffen. De instrumenten worden gemaakt van allerlei materialen, waaronder metaal, draad en glas. Door de grote variatie in materialen en eigenschappen, zijn er veel verschillende toepassingen voor filterkaarsen. Zo worden ze onder andere gebruikt in de chemische industrie, voedingsmiddelenbranche en farmacie. Om voor een goede filtratie te zorgen, is voor elke klus een specifiek type filterkaars nodig. InstruLabo biedt een verscheidenheid aan filterkaarsen aan met verschillende eigenschappen wat betreft poriegrootte, filterdiameter en filterlengte. Neem hieronder een kijkje in ons volledige aanbod.

... Lees meer
Producten 1-24 van 67
Sorteer op

Werking van de filterkaars

Een filterkaars is een langwerpig instrument dat gebruikt wordt voor microfiltratie van water en andere vloeistoffen. De binnenkant van het filter is hol en de vloeistof loopt van buiten naar binnen. Dit zorgt ervoor dat de gefilterde deeltjes aan de buitenkant blijven steken. Hoe meer deeltjes worden gefilterd, hoe voller de buitenkant van het filter raakt. Wanneer de buitenkant is verzadigd, is het tijd om de filterkaars te vervangen.

Soorten filterkaarsen

Filterkaarsen worden voor allerlei toepassingen gebruikt, waardoor er een grote variatie aan soorten bestaat. Van glasvezel en katoen tot nylon en polypropyleen, de instrumenten kunnen uit veel verschillende materialen worden gemaakt. Elk materiaal heeft zijn eigen toepassing en gebied waarvoor de filterkaars het meest geschikt is. Wilt u meer weten over de werking van verschillende filterkaarsen en hun toepassingen? Neem dan contact met ons op. Onze deskundige adviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Filterkaars bij InstruLabo

Het aanbod aan filterkaarsen bij InstruLabo bestaat uit cilindrische filters, conische buizen en aanzuigfilters. Zo is er voor verschillende toepassingen een geschikte filterkaars beschikbaar. Heeft u nog meer producten nodig voor uw filtratieproces? InstruLabo beschikt over een ruim assortiment aan laboratoriumartikelen. Ook voor een filtermembraan, filterolie of overige filterproducten bent u bij ons aan het juiste adres.

Filterkaars kopen?

Heeft u interesse in een filterkaars, verwante instrumenten of een van de andere producten van InstruLabo? Bij vragen of opmerkingen over onze producten kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze professionele adviseurs staan voor u klaar en helpen u graag verder met persoonlijk advies.

Search engine powered by ElasticSuite