Glasparels

Glasparels zijn kleine glazen bolletjes die vooral voor bewerkingstechnieken worden gebruikt. De glasparels van InstruLabo komen in verschillende diameters. De diameters gaan van d 1.2 mm tot d 10 mm. Wanneer glasparels worden gebruikt om oppervlakken mechanisch te verbeteren noemt men het glasparelstralen. Wanneer u gebruik maakt van gebroken glasparels om oppervlakken korrelig te maken noemt men het glasstralen. Dit is een eenvoudige en goedkope manier om oppervlakken te reinigen. U kunt eenvoudig glasparels verschillende maten kopen bij InstruLabo.   

... Lees meer
8 producten
Sorteer op

Wat zijn glasparels? 

Glasparels zijn kleine glazen bolletjes gemaakt van natron glas. Natron Glas is eigenlijk "gewoon" glas, waarvan bijvoorbeeld ook glazen potten en vensterglas van wordt gemaakt. Natron Glas bestaat uit zand, kalk en soda. Als je tegen natron glas aan tikt, geeft het een dof geluid. 

Glasparels worden toegepast in veel verschillende bewerkingstechnieken. In deze technieken kunt u de parels heel of gebroken toepassen, afhangend van de techniek die u gebruikt. Deze technieken worden vaak toegepast bij cilinders, afsluiters en in de procesindustrie. Bij het toepassen van deze technieken raadt InstruLabo aan de veiligheidsmaatregelen te volgen om schade aan u en uw omgeving te voorkomen.

Gebruik glasparels

Glasparels zijn het hoofdingrediënt voor glasparelstralen. Wanneer je glasparelstralen toepast op een oppervlak, zoals roestvast staal en aluminium, wordt het gladder en neemt het minder vuil op. Het is belangrijk om gebruik te maken van goede kwaliteit glasparels. Als je gebroken glasparels gebruikt, wordt het oppervlak ontdaan van verontreinigingen en opgeruwd. Dit is meestal niet het resultaat waar u naar zoekt als u glasparelstralen gaat toepassen. Wanneer u gebruik maakt van gebroken glasparels om oppervlakken abrasief te maken noemt men het glasstralen. Dit kan effectief zijn om bepaalde stukken van het oppervlak weg te slijten. Men kan eerst een oppervlak glasstralen om verontreinigingen te verwijderen om vervolgens het oppervlak te glasparelstralen. Zo verbetert u de mechanische eigenschappen van het oppervlak. 

Glasparelstralen en waar het wordt toegepast 

Glasparelstralen wordt in verschillende industrieën toegepast. Het is de voorbehandeling op het lakken van veel non-ferro materialen. Een non-ferro materiaal is een metaalsoort dat geen ijzer bevat of waarin de legeringen ijzer niet als hoofdbestanddeel hebben. Een paar voorbeelden van non-ferro materialen zijn koper, lood, aluminium en brons. Glasparelstralen is vaak de eindbewerking voor roestvast staal en aluminium. Glasparelstralen wordt vaak bij cilinders, afsluiters en in het procesindustrie gebruikt. Glasparelstralen is ook een relatief goedkoop proces. Ook is het in de eerdergenoemde industrieën eenvoudig toe te passen. Glasparelstralen wordt vaak met glasstralen verward. Dit is echter niet hetzelfde proces. Bij glasstralen wordt het oppervlak gereinigd. Bij glasparelstralen worden de mechanische eigenschappen van het oppervlak verbeterd.  

Glasparels kopen bij InstruLabo

Wilt u glasparels kopen? Bij InstruLabo zijn glasparels verkrijgbaar in verschillende groottes. Heeft u nog vragen over glasparels of over één van onze andere artikelen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag.

 

Search engine powered by ElasticSuite