Glazen pipet

Een glazen pipet is een voorwerp dat gebruikt wordt om een hoeveelheid vloeistof op te zuigen en te verplaatsen. In de meeste gevallen worden pipetten gemaakt van glas, maar er zijn ook plastic pipetten. De producten worden vooral gebruikt in medische centra en onderzoeksinstellingen. Er zijn veel verschillende pipetten. Zo zijn er bijvoorbeeld pasteurpipetten, maar ook meetpipetten. In het dagelijks taalgebruik wordt met het woord pipet bij grotere volumes het recipiënt zelf bedoeld, terwijl bij kleinere volumes het zuigmechanisme wordt bedoeld. Neem een kijkje in ons aanbod voor alle opties aan glazen pipetten.

... Lees meer
10 producten
Sorteer op

Hoe werkt een glazen pipet?

De meeste pipetten werken op basis van het principe dat er een vacuüm wordt gecreëerd door het volume van de pipet of de pipetteerballon te verkleinen. Hierbij wordt de lucht uit de pipet geblazen. Nadat de pipet in een vloeistof wordt gestoken, wordt het volume binnen de pipet langzaam weer vergroot tot de oorspronkelijke waarde. Door de vergroting van het volume ontstaat er een zuigmechanisme. Aangezien er geen lucht meer bij komt, wordt er een hoeveelheid vloeistof naar binnen gezogen die ongeveer gelijkstaat aan de verloren hoeveelheid lucht. Door het volume vervolgens weer te verkleinen wordt de vloeistof uit de pipet gedrukt.

Glazen pipet schoonmaken

De voordelen van het regelmatig onderhouden van pipetten worden vaak over het hoofd gezien. Zo zorgt het schoonmaken van een glazen pipet ervoor dat de instrumenten en monsters schoon blijven. Een glazen pipet reinigen kan eenvoudig in drie stappen:

  1. Inspecteer de zuiger en controleer op inkepingen en corrosie.
  2. Gebruik een wattenstaafje met een lange steel dat is bevochtigd met een reinigings- of ontsmettingsmiddel.
  3. Controleer de binnenkant van de schacht op obstructies.

Glazen pipet bij InstruLabo

Heeft u glazen pipetten nodig? Neem dan een kijkje in het ruime assortiment aan pipetten op InstruLabo.nl. Daar vindt u gegarandeerd die geschikte glazen pipet voor uw toepassing in het laboratorium. Bij het werken met chemicaliën is het belangrijk om uw veiligheid te waarborgen. Denk daarom ook aan de nodige veiligheidsproducten. Met de complete set aan veiligheidsmiddelen kunt u met een gerust hart aan de slag met uw glazen pipetten en chemicaliën.

Glazen pipet kopen?

Bent u geïnteresseerd in een glazen pipet van InstruLabo of in een van onze andere producten? Bestel deze producten dan eenvoudig online. Neem bij vragen of opmerkingen over een van onze producten of service zeker even contact met ons op. Onze professionele adviseurs helpen u graag verder met persoonlijk advies.

Search engine powered by ElasticSuite