Glazen roerstaaf

Voor het mengen van componenten en het verkrijgen van homogene mengsels, zijn roerstaven onmisbaar. Door de variatie in lengte en diameter, kunnen deze glazen roerstaven worden toegepast in zowel kleine als grote bekers. Daarnaast kan een glazen roerstaaf op verzoek voorzien worden van een kromming of speciaal uiteinde.

... Lees meer
13 producten
Sorteer op

De glazen roerstaven en het schenken van vloeistoffen

Ook zijn deze glazen roerstaven uitermate geschikt als hulpmiddel bij het schenken van vloeistoffen: de te schenken vloeistof zal eenvoudig langs de roerstaaf naar het beoogde vat lopen, als de glazen roerstaaf tegen de schenktuit of rand van het leverende vat gehouden wordt. Op deze manier kan een glazen roerstaaf morsen eenvoudig voorkomen.

De voordelen van een glazen roerstaaf

Glas heeft een goede chemische resistentie en daardoor kan een roerstaaf van glas bij vrijwel alle agressieve chemicaliën ingezet worden. Dit geldt ook voor de magneetroerstaafjes in glas, die gebruikt worden in combinatie met een magneetroerder. Hierbij is de magneet omhuld door een glazen mantel en kunnen deze zogenaamde magneetroerstaven worden ingezet waar verontreiniging door kunststof voorkomen moet worden en in andere gevallen dat PTFE niet het geschikte omhulsel is.

Wanneer gebruik je een kunsstof roerstaaf?

Naast glazen roerstaven is er ook de kunststof roerstaaf. In een simpele uitvoering, direct vergelijkbaar met de glazen variant van de roerstaaf. De kunststof variant is minder breekbaar en zachter dan de glazen roerstaven. Hierdoor zullen ook minder snel beschadigingen optreden aan het vat waarin geroerd wordt. Gezien het feit dat deze roerstaven van een eenvoudige kunststof zijn, is de chemische resistentie minder. Daarom is er ook een PTFE uitvoering met een goede chemische bestendigheid, die tevens voorzien is van een stalen kern. Hierdoor wordt extra stevigheid verkregen en bovendien kan deze roerstaaf eenvoudig gebogen worden.

Magneetroerstaafjes

Als afgeleide van deze kunststof roerstaven, is er ook een uitgebreide serie magneetroerstaafjes, die in combinatie met een magneetroerder gebruikt worden. Er zijn diverse kwaliteiten roerstaven (zoals de Beakerliner, Center, Power en Ultra) en vele maten in diverse uitvoeringen (glad, met ring, dreikantig, eivormig, in kooi, kruisvormig, kogelvormig, gekleurd). Zie hiervoor de kunststof magneetroerstaafjes.

Heeft u vragen over ons assortiment glazen roerstaven? Neem contact met ons op. 

Search engine powered by ElasticSuite