Laboratoriumkolven

Kolven bestellen voor in het laboratorium? Dat kan eenvoudig bij Instrulabo. Wij hebben diverse soorten glazen kolven in ons assortiment. Deze laboratoriumkolven zijn allemaal van het merk DURAN. Naast de glazen kolven hebben wij ook nog een aantal kolven van kunststof. U kunt hier het volledige assortiment laboratorium glaswerk bekijken.

... Lees meer
Producten 1-24 van 150
Sorteer op

Verschillende soorten laboratorium kolven

Kolven zijn onmisbaar in een laboratorium. Dit zijn glazen met een bolvormig lichaam en een cilindrische hals. De laboratoriumkolven worden voornamelijk gebruikt voor titraties. Wat is een titratie? Dat is een oude, maar nog veel gebruikte methode om de concentratie van een stof in een oplossing te kunnen bepalen. Daarnaast worden laboratoriumkolven ook vaak gebruikt voor het verhitten van substanties of vloeistoffen. Hieronder vind je de verschillende soorten laboratoriumkolven die wij in ons assortiment hebben.

Kjeldahlkolf

De Kjeldahlkolven van het merk DURAN zijn als het ware langhalzige rondbodemkolven, waarin de oxidatie met zwavelzuur voor een kjeldahl bepaling wordt gedaan.

Platbodemkolf

De platbodemkolf is een stuk glaswerk met een platte onderkant waardoor de kolf zonder hulpstukken, zoals bijvoorbeeld een driepoot, op zichzelf kan blijven staan. De platbodemkolven zijn ook verkrijgbaar met een NS slijpstuk.

Rondbodemkolf

Een rondbodemkolf heeft een bolvormig lichaam en onderkant. Hierdoor kan de rondbodemkolf niet op zichzelf staan en is deze afhankelijk van een driepoot of vierpoot. De rondbodemkolven zijn ook verkrijgbaar met KS kogel slijpstukken en NS slijpstuk.

Tweehalskolven 

Tweehalskolven zijn ook afhankelijk van een onderstel om te kunnen blijven staan, dit komt door het bolvormige lichaam. Deze speciale kolf heeft niet één, maar twee halzen. De tweede hals kan worden gebruikt om de condenserende dampen  in een andere kolf op te vangen.

Driehalskolven

De driehalskolf heeft drie halzen en heeft ook een bolvormig lichaam, waardoor deze kolf ook afhankelijk is van een onderstel. De halzen kunnen worden gebruikt om bepaalde gassen op te vangen. De driehalskolven zijn voorzien van een NS slijpstuk.

De laboratorium kolven van InstruLabo

Bij InstruLabo hebben we een heel breed assortiment aan laboratoriumkolven. Kijk bijvoorbeeld naar de rondbodemkolven. Deze zijn er in verschillende maten als je kijkt naar de inhoud en de hals. Dit is zo met alle laboratoriumkolven van InstruLabo. Bij alle laboratorium kolven staat in de gegevens wat de inhoud, diameter van de kolf, diameter van de hals en hoogte is. 

Glazen kolven kopen bij InstruLabo

Bestel topkwaliteit laboratorium kolven van het merk DURAN bij InstruLabo. Wilt u een rondbodemkolf kopen of een tweehalskolf? Wij helpen u graag bij enige vragen over onze laboratoriumkolven of andere producten? Neem dus gerust contact met ons op!

Search engine powered by ElasticSuite