Platbodemkolf

Een platbodemkolf is onmisbaar in een laboratorium en wordt wordt standaard gebruikt als reservoir bij titraties. Bekijk hier het volledige aanbod platbodemkolven.

... Lees meer
18 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Wat is een platbodemkolf?

Een platbodemkolf is een een stuk laboratoriumglaswerk wat bestaat uit een bolvormig lichaam met een cilindrische hals. De onderkant is plat, waardoor de platbodemkolf zonder standaard neer kan worden gezet. Dit is een ander verhaal bij de rondbodemkolf. Deze lijken veel op elkaar. Alleen is bij de rondbodemkolf het onderlichaam volledig bolvormig, waardoor deze niet zonder standaard kan blijven staan. 

Waar wordt een platbodemkolf voor gebruikt?

Een platbodemkolf is onmisbaar in een laboratorium. Door de bestendigheid tegen verwarming en vacuumzuigen wordt de platbodemkolf ook vaak gebruikt als reactievat.  Deze staande kolven worden gebruikt als reservoirs voor titraties.

Wat is een titratie? 

Een titratie is een oude, maar nog veel gebruikte manier om de concentratie van een stof in een oplossing te kunnen bepalen. Dit gebeurt door bij de stof op een geleidelijke manier (druppelsgewijs) een andere oplossing toe te voegen. Deze stof wordt de titrant genoemd. De concentratie van de titrant is al bekend.

Verschillende soorten kolven

Er zijn verschillende soorten en maten platbodemkolven. Zo is er ook een rondbodemkolf. De naam zegt het al, een ronde bodem in plaats van een platte bodem. Maar deze kolven zijn niet te verwarren met de erlenmeyer, want een platbodemkolf of rondbodemkolf heeft nog steeds het bolvormige lichaam.

Bij Instrulabo is het assortiment in het aantal verschillende maten van de platbodemkolf groot. Zo varieert het tussen een inhoud van 50 ML tot en met 6 L. Ook is er keuze een nauwe hals of een wijde hals. De verkrijgbare platbodemkolven zijn allemaal van het merk DURAN.

Platbodemkolf kopen bij Instrulabo

Een laboratorium kan niet zonder een platbodemkolf. Koop de juiste platbodemkolf, rondbodemkolf of erlenmeyer bij Instrulabo. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Search engine powered by ElasticSuite