Petrischaal

Wilt u petrischaaltjes kopen? Bij InstruLabo heeft u keus uit diverse soorten petrischaaltjes. De petrischaaltjes in ons assortiment zijn verkrijgbaar in verschillende maten en van verschillende merken. Naast petrischaaltjes hebben wij een breed assortiment aan laboratorium glaswerk wat u ook kunt bekijken.

... Lees meer
Producten 1-24 van 34
Sorteer op

Wat is een petrischaaltje?

Een petrischaal is een glazen schaaltje met een platte, ronde bodem. Daar overheen komt een ruim passend deksel. De petrischaal wordt toegepast in de (micro)biologie en bacteriologie. Door het petrischaaltje te vullen met een voedingsbodem kunnen bacteriën gekweekt worden. Ook kunnen de petrischaaltjes onder een microscoop geplaatst worden. Op die manier kan met behulp van de petrischaal, bijvoorbeeld het gedrag van insecten bekeken worden.

Het ruim passende deksel biedt voldoende ruimte om een luchtstroom te creëren en voorkomt tevens vervuiling met verontreiniging. Doordat de bodem van de petrischaal vlak is, kan de petrischaal ook onder een microscoop bekeken worden. Door de compacte vorm, is de petrischaal ideaal in een (broed)stoof te plaatsen om te bebroeden.

De petrischaal in verschillende maten en soorten

Bij het kopen van deze petrischaaltjes van glas, heeft men de keuze uit diverse maten en soorten. Een bekende naam is de ANUMBRA. Deze schaaltjes zijn gemaakt van sodakalkglas. Daarnaast zijn er van fabrikant DWK Life Sciences een aantal merken petrischalen leverbaar. Deze petrischaaltjes kunt u uiteraard bij instrulabo kopen. Naast de glazen petrischaaltjes, hebben wij ook metalen petrischaaltjes in ons assortiment.

DURAN petrischaal kopen?

De petrischaaltjes van het merk Duran zijn van geperst glas en voldoen aan de normen DIN 13132 en USP. Bij 121°C kunnen deze schaaltjes geautoclaveerd worden. De petrischaaltjes bieden een hoge stabiliteit door de drie nokjes in de bodem. Zijn ook leverbaar met twee, drie en zelfs vier secties in het bodemschaaltje. Toepassingsgebieden van de Duran petrischalen zijn: biologische en medische werkzaamheden, voorbereiding van kweekmedia en microscopie. Op de pagina van Duran vindt u meer Duran glaswerk

DUROPLAN petrischaal

De DUROPLAN petrsichaaltjes worden gemaakt uit DURAN borosilicaatglas 3.3 volgens een speciaal productieproces en voldoen aan de normen DIN 13132 en USP; autoclaveerbaar bij 121°C. Hierdoor zijn de bodem en het deksel van de petrischaal binnen en buiten microscopisch planparallel en vrij van luchtbellen en verdikkingen in het glas. Deze petrischalen zorgen voor een uniforme verdeling van het voedingsmedium en een vervormingsvrij beeld onder de microscoop. Toepassingsgebieden: biologisch en medisch werk, kweken van micro-organismen, microscopie van micro-organismen.

STERIPLAN petrischaal

De Steriplan petrischaal is de meest eenvoudige variant van de petrischaal binnen het programma van DWK Life Sciences. Deze petrischaaltjes zijn gemaakt van sodokalkglas.

Vragen over de petrischaal?

Petrischaaltjes kopen? Of heeft u meer advies over de verschillende soorten petrischaaltjes nodig? Neem gerust contact met ons op.

Search engine powered by ElasticSuite