Roerassen

In elk laboratorium speelt precisie een cruciale rol, en dit is precies waar onze roerassen voor staan. Bent u op zoek naar een betrouwbare en duurzame oplossing voor het mengen van chemicaliën en andere stoffen? Onze roerassen, speciaal ontworpen voor laboratoriumgebruik, bieden u de efficiëntie en nauwkeurigheid die u nodig heeft. Van de eenvoudige KPG glazen lagerbus tot de geavanceerde KPG glazen roeras, InstruLabo heeft een breed assortiment om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

... Lees meer
3 producten
Sorteer op

KPG glazen roeras

De KPG glazen roeras is een toonbeeld van innovatie en functionaliteit. Deze roerassen zijn ontworpen om een maximale mengnauwkeurigheid te bieden, essentieel voor experimenten waar precisie van groot belang is. De glazen constructie zorgt niet alleen voor een lange levensduur, maar ook voor een gemakkelijke reiniging en onderhoud. Of u nu werkt met vloeistoffen, poeders of pasteuze materialen, onze KPG glazen roerassen zijn de perfecte aanvulling voor uw laboratorium.

KPG glazen lagerbus

De KPG glazen lagerbus is een integraal onderdeel van de roeras, en biedt een soepele en stabiele werking. Deze lagerbussen zijn gemaakt van hoogwaardig glas, wat zorgt voor een lange levensduur en weerstand tegen chemische corrosie. Ideaal voor laboratoria die een robuuste en betrouwbare oplossing nodig hebben voor hun roerprocessen. Onze KPG glazen lagerbussen zijn compatibel met verschillende soorten roerassen, waardoor ze een veelzijdige keuze zijn voor uw laboratorium.

Waar wordt een roeras voor gebruikt?

Een roeras, ook wel een roerstaaf of stirrer genoemd, wordt voornamelijk gebruikt in laboratoria voor het mengen of homogeniseren van vloeistoffen, suspensies, en oplossingen. Dit is essentieel in chemische, biologische, farmaceutische, en onderzoeksomgevingen. Hier zijn enkele specifieke toepassingen en functies:

  • Mengen van chemicaliën: Roerassen worden gebruikt om verschillende chemicaliën samen te mengen, om een homogene oplossing te vormen. Dit is cruciaal in experimenten waar de precieze mengverhouding van stoffen van belang is.
  • Oplossen van vaste stoffen: In situaties waar vaste stoffen in vloeistoffen opgelost moeten worden, helpt een roeras om dit proces te versnellen en te zorgen voor een uniforme oplossing.
  • Temperatuurregeling: Tijdens reacties waarbij temperatuurbeheersing belangrijk is, zorgt een roeras voor een gelijkmatige temperatuurverdeling binnen de oplossing.
  • Voorkomen van sedimentatie: In suspensies waar deeltjes de neiging hebben om te bezinken, helpt een roeras om de deeltjes in suspensie te houden.
  • Versnellen van reacties: Door een constante beweging te handhaven, kan een roeras chemische reacties versnellen of efficiënter maken.

Voorkomen van directe verhitting: Bij verhitting van een oplossing voorkomt een roeras dat de vloeistof direct in contact komt met het verwarmde oppervlak, wat kan leiden tot oververhitting of verbranding van de stof.

Search engine powered by ElasticSuite