Scheitrechters

Een scheitrechter is een langwerpig object wat bij het scheiden van niet mengbare vloeistoffen wordt gebruikt. Een scheitrechter is meestal van borosilicaatglas gemaakt en is bij InstruLabo in verschillende vormen en maten beschikbaar. De scheitrechters van InstruLabo hebben een sluitbare top en een kraantje aan de onderkant. U kunt scheitrechters met verschillende volumes bestellen. Zo zijn er scheitrechters met een inhoud van 100 ml, maar ook scheitrechters met een inhoud van 2 liter.

... Lees meer
Producten 1-24 van 85
Sorteer op

Wat is een scheitrechter?

Een scheitrechter is een trechter wat bij het scheiden van bepaalde vloeistoffen wordt gebruikt. Een scheitrechter onderscheid zich van een normale trechter omdat er een kraantje aan de onderkant zit. Door dit kraantje kunnen de verschillende vloeistoflagen gescheiden worden. Aan de bovenkant van een scheitrechter zit een slijpstuk. Hierin kan een dop worden gedaan, zodat de scheitrechter geschud kan worden. Een scheitrechter is makkelijk te gebruiken. In de scheitrechter stopt u de vloeistof die u wilt scheiden. Dit doet u via de open bovenkant. Vervolgens kunt u het kraantje een klein beetje opendoen, waardoor de verschillende lagen van de vloeistof kunnen passeren. U kunt een kolf onder de scheitrechter zetten om de gescheiden vloeistof op te vangen.

De verschillende vormen van scheitrechters

Bij InstruLabo zijn er scheitrechters met of zonder een verdeling beschikbaar. Ook zijn er scheitrechters met verschillende vormen beschikbaar. Zo zijn er scheitrechters met een cilindervorm, maar ook met een bolvorm. Ook hebben scheitrechters verschillende soorten kraantjes. Zo heeft de ene scheitrechter een glazen kraan en de andere een PTFE-kraan. PTFE (polytetrafluorethyleen) is een "high performance" kunststof. Deze vorm van kunststof biedt een chemische bestendigheid. Hierdoor is het perfect om voor de kraantjes van scheitrechters te gebruiken. Zo worden de kraantjes niet door chemicaliën overbelast.

Scheitrechter kopen bij InstruLabo

Bent u op zoek naar een scheitrechter? Heeft u nog vragen over scheitrechters of over een van onze andere artikelen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag.

Search engine powered by ElasticSuite