Druppeltrechters

Een druppeltrechter is een handig apparaat waarmee u een vloeistof of een oplossing langzaam aan een reactiemengsel kunt toevoegen. Het is een langwerpig voorwerp, wat gemaakt is van laboratoriumglaswerk en het heeft een sluitbare top. Bij InstruLabo zijn druppeltrechters in verschillende vormen en maten beschikbaar.    

... Lees meer
Producten 1-24 van 46
Sorteer op

De verschillende druppeltrechters

Bij InstruLabo zijn de druppeltrechters in verschillende vormen en maten beschikbaar. Zo zijn er druppeltrechters met een zijbuis erbij, zodat u een drukevenwicht kunt creëren. Ook zijn er druppeltrechters met een verdeling. Ook zijn er druppeltrechters die een verdeling en een zijbuis hebben. Kijk dus goed bij de beschrijving welke druppeltrechter u aanschaft. Zo maakt u bij InstruLabo al snel de juiste keuze. 

Bij InstruLabo krijgt u een bijbehorende kraanplug bij een druppeltrechter. Een slijpstop kunt u apart bijbestellen. Deze zijn in glas of kunststof beschikbaar. Zo kunt u met de slijpstop de bovenkant van de druppeltrechter afsluiten, zodat u de vloeistof goed kunt schudden. Ook komt een druppeltrechter met een kraanplug, zodat het kraantje aan de onderkant goed afgesloten kan worden. Zo kunt u ook gemakkelijk uw vloeistof in de druppeltrechter verplaatsen.  

Gebruik van druppeltrechters

Er is een groot verschil tussen een druppeltrechter en een scheitrechter. Een scheitrechter wordt voor het scheiden van niet mengbare vloeistoffen gebruikt. Een druppeltrechter wordt voor het langzaam toevoegen van een oplossing gebruikt. Dit wordt vooral toegepast bij reactiemengsels, waar dit proces langzaam moet plaatsvinden. Bij InstruLabo zijn de druppeltrechters cilindrisch. Dit betekent dat ze een lang en slank figuur hebben, in plaats van een bol figuur. Dit heeft zijn voordelen, omdat het meer balans heeft en minder ruimte in beslag neemt.

Druppeltrechter kopen bij InstruLabo

Bent u op zoek naar een druppeltrechter? Heeft u nog vragen over druppeltrechters of over een van onze andere artikelen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag.

Search engine powered by ElasticSuite