Trechters

Trechters vindt u bij InstruLabo in allerlei soorten en maten. Een trechter is een aflopende constructie, die gewoonlijk gebruikt wordt om vloeistoffen, korrelige vaste stoffen of gebroken stoffen te storten of te geleiden. Zo kunt u gemakkelijk velen aantallen van een bepaalde vloeistof of stoffen in een fles gieten. Deze trechters zijn ook van verschillende soorten materialen gemaakt en zijn in verschillende maten beschikbaar. Zo vindt u bij InstruLabo al snel de trechter die in uw laboratorium past!  

... Lees meer
Producten 1-24 van 41
Sorteer op

Wat zijn trechters?

Een trechter is, naast een veelvoorkomend huismiddel, een handig middel om in laboratoria toe te passen. Een trechter wordt meestal in een vat of een fles gestopt, waardoor deze gemakkelijk met verschillende stoffen gevuld kunnen worden. Bij InstruLabo zijn trechters in verschillende vormen en materialen verkrijgbaar. Er kan ook een filter in de trechter worden gebouwd, zodat eventuele vaste stoffen gescheiden kunnen worden. Zo kunnen vervuilde stoffen ook gezuiverd worden door middel van een trechter met een glasfilter.

De Büchner trechters

Er zijn bij InstruLabo Büchner trechters beschikbaar. Dit zijn trechters die in het laboratorium worden gebruikt om een oplossing af te filteren door het vacuümproces toe te passen. De Büchner trechters van InstruLabo zijn van laboratoriumglas gemaakt en zijn in verschillende maten beschikbaar. Zo kunt u een Büchner trechter voor verschillende maten filters bestellen. Deze rangschikken van 45 mm tot 110 mm. Bij een Büchneropstelling heeft u ook een vacuümslang en filtreerpapier nodig. Ook heeft u een pomp nodig. Zo grijpt u niet snel mis met een Büchner trechter van InstruLabo.

Scheitrechters

Scheitrechters zijn ook bij InstruLabo beschikbaar. Dit zijn langwerpige trechters, die vooral bij het scheiden van niet mengbare vloeistoffen wordt gebruikt. Scheitrechters zijn van borosilicaatglas (laboratoriumglas) gemaakt en zijn beschikbaar met verdeling en zonder verdeling. Ook zijn de scheitrechters van InstruLabo in verschillende maten beschikbaar. Zo vindt u al snel de scheitrechters die bij uw opstelling passen. Een scheitrechter gaat meestal gepaard met een kolf, waarin de gescheiden vloeistof opgevangen wordt.

Trechters kopen bij InstruLabo

Bent u op zoek naar trechters? Heeft u nog vragen over trechters of over een van onze andere artikelen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag!

Search engine powered by ElasticSuite