Büchner trechters

Büchner trechters worden in het laboratorium gebruikt om een neerslag in een oplossing af te filtreren. Hiertoe wordt de Büchner trechter in een Büchnertrechter opstelling geplaatst.

... Lees meer
5 producten
Sorteer op

Büchner trechters worden in het laboratorium gebruikt om een neerslag in een oplossing af te filtreren. Hiertoe wordt de Büchner trechter in een Büchnertrechter opstelling geplaatst.

Een Brüchnertrechter opstelling maken

In deze Büchnertrechteropstelling bevinden zich verder: een conische filtreerring van rubber die er voor zorgt dat de Büchnertrechter luchtdicht op de afzuigerlenmeyer geplaatst kan worden. Daarnaast is er bij een brüchnertrechter opstelling een vacuümslang nodig en uiteraard filtreerpapier. De maat van de vacuümslang is afhankelijk van de gekozen afzuigerlenmeyer en het filtreerpapier is afhankelijk van de gekozen Büchnertrechter (gezien de diameter) en de te filtreren oplossing (gezien de doorlaat). Tot slot is er een pomp nodig, die voor het vacuüm zorgt.

Als er assistentie gewenst is bij het opstellen van een complete Büchnertrechteropstelling, dan kunt u vrijblijvend contact met InstruLabo opnemen.

Welke soorten brüchnertrechters zijn er?

In veel gevallen is de Büchnertrechter van porselein. In deze categorie betreft het de Büchnertrechter van DURAN-glas met uitstekende chemische bestendigheid en een
hoge thermische schokbestendigheid. De Büchnertrechters van DURAN kunnen worden geautoclaveerd bij 121°C en voldaan aan de USP-norm. De bodem van de trechter biedt steun aan het membraanfilter of papieren filter. De doorlaat van het filter dient uiteraard dusdanig gekozen te worden, dat er niets van het neerslag verloren gaat.

Heeft u vragen?

Heeft u advies bij het kopen van een Büchnertrechter nodig? Neem dan contact met ons op. 

Search engine powered by ElasticSuite