Vloeistofthermometers

Met een glazen vloeistofthermometer kan op een betrouwbare manier de temperatuur gemeten worden. Omdat het een gesloten systeem is, kan er gedurende een lange periode mee gemeten worden.

... Lees meer
Producten 1-24 van 142
Sorteer op

Kwik thermometers verboden 

Sinds 10 oktober 2017 is de verordening (EU) nr. 847/2012 van de Europese Commissie van 12 september 2012 in werking getreden. Na deze termijn mogen binnen de EU geen met kwik gevulde thermometers meer op de markt worden gebracht. Echter ook in de toekomst hoeft u het niet te doen zonder een precieze vloeistofthermometer. Onze fabrikant Amarell heeft een aantal thermometrische vervangingsvloeistoffen beschikbaar waarmee bijna elk type uit het assortiment zonder kwik en met de gebruikelijke hoge kwaliteit en nauwkeurigheid kan worden geproduceerd.

Verschillen vloeistofthermometers en kwik thermometers

Met professionele glazen vloeistofthermometers kan een temperatuurbereik van  -200 ° C tot +1000 ° C worden bestreken. Met kwikvrije glazen thermometers. Tot een temperatuur van 170 ° C wordt een propyleencarbonaat toegepast, dat het capillair niet bevochtigt door een speciaal coatingproces. Hierdoor zijn de gemeten temperaturen met deze vloeistofthermometers net zo nauwkeurig als bij een kwikthermometer. Bij hogere temperaturen wordt een speciaal gemodificeerd Gallium gebruikt. Toluol vindt veelal een toepassing bij koudethemometers.

Assortiment vloeistofthermometers Instrulabo

  • Anschutzthermometer: deze vloeistofthermometer is standaard voor de exacte temperatuurbepaling in farmaceutische en medische laboratoria, in het temperatuurbereik van -10 ° C tot 360 ° C.

  • ASTM-vloeistofthermometer: voor metingen conform de ASTM norm. Het in deze categorie opgenomen assortiment is zeker niet compleet; op aanvraag verstrekken wij u aanvullende informatie. Dit geldt ook voor thermometers conform de IP, BS, S.T.P.T.C. of AFNOR norm.

  • Chemische vloeistofthermometer: de betrouwbare glazen thermometer voor dagelijkse temperatuurmetingen in laboratoria, industrie, onderzoek en onderwijs. Ook leverbaar in een PTFE-omhulde uitvoering, waardoor deze eenvoudiger af te voeren is, mocht deze breken. Ook komen er op die manier geen glassplinters in het product waarin gemeten wordt.

  • Cilinderthermometers: eenvoudig af te lezen vloeistofthermometers met brede schaalverdeling in verschillende versies. Vooral geschikt voor gebruik in keukens en in de voedingsindustrie.

  • Destillatiethermometers: ijkgeschikte zeer precieze vloeistofthermometers met slijpstuk (NS) voor laboratoriumgebruik in glazen opstellingen met slijpstuk (NS), vervaardigd in overeenstemming met nationale en internationale normen, alsmede in commerciële versies.

  • Industriethermometer: eenvoudig af te lezen glazen vloeistofthermometers met brede schaalverdeling en standaard inbouwlengten. Klaar voor industrieel gebruik voor snelle en betrouwbare temperatuurcontrole.

  • Koude thermometer: precisiethermometers voor het temperatuurbereik vanaf - 200 ° C.

  • Laboratoriumthermometer: hoogwaardige en zeer precieze vloeistofhermometer voor extreem nauwkeurige temperatuurmetingen. Gemaakt van speciale thermometerglas volgens de specificaties van de Physikalisch Technische Bundesanstalt (PTB).

  • Stoofthermometer: speciale industriethermometer voor inbouw in stoven.

  • Vestzakthermometer: zakthermometer in beschermhoes. Handig om mee te nemen. Deze vloeistofthermometer wordt bijvoorbeeld gebruikt om snel tijdens het proces metingen te verichten. Temperatuurbereik van - 35 ° C tot 250 ° C.

Wilt u graag een (vloeistof)thermometer kopen, maar heeft u niet de juiste gevonden? Stuur ons een bericht en we gaan op zoek naar de geschikte thermometer.

Search engine powered by ElasticSuite