Bekerglazen

Kunststof bekerglas kopen? Naast de glazen bekerglazen is er ook een kunststof bekerglas beschikbaar. Afhankelijk van de toepassing kan ook hiervoor gekozen worden. Bekerglazen van kuststof zijn niet geschikt om op een warmtebron te plaatsen. Met in achtneming van de maximale temperatuur van de kunststof waarvan deze bekerglazen gemaakt zijn, kunnen deze wel gebruikt worden in combinatie met warme vloeistoffen.

... Lees meer
Producten 1-24 van 36
Sorteer op

Voordelen kunststof bekerglazen

Groot voordeel van de kunststof bekerglazen ten opzichte van glazen bekerglazen is dat deze nagenoeg onbreekbaar zijn. In principe is alleen het lage model bekerglas beschikbaar in kunststof.

Welke soorten kunsstof bekerglazen zijn?

InstruLabo biedt u bekerglazen aan in twee soorten kunststof: PP (polypropeen) en TPX (PMP; polymethylpenteen). De PP bekerglazen zijn er in twee versies: met een goed afleesbare, verhoogde blauwe reliëfschaalverdeling (minder geschikt als men het bekerglas wil autoclaveren) en met een ongekleurde verhoogde reliëfschaalverdeling. De bekerglazen van PP zijn geschikt voor gebruik in combinatie met levensmiddelen. De TPX bekerslazen zijn nagenoeg glashelder en de opdruk is in het rood uitgevoerd.

Bekerglazen van kunststof zijn leverbaar met een inhoud vanaf 10 ml tot 5 liter.

Waar moet je op letten bij het kopen van kunststof bekerglazen?

Let bij het kopen van kunststof bekerglazen op de temperatuur waarbij men wil gaan werken en de chemische bestendigheid. Bekerglazen van PP zijn geschikt voor gebruikt in een magnetron en kunnen ingezet worden bij temperaturen vanaf 0°C tot +125°C (mits niet direct op een warmtebron geplaatst). Bekerglazen van TPX zijn ook geschikt voor gebruik in een magnetron en geschikt voor temperaturen tussen 0°C en +150°C (niet geschikt om op een warmtebron geplaatst te worden).

Bij twijfel kunt u kiezen voor een glazen bekerglas of contact met ons opnemen over de toepassing. Indien een schaalverdeling niet direct noodzakelijk is, kunnen we u eventueel een PTFE-bekerslag aanbieden.

Search engine powered by ElasticSuite