Maatbekers

Een maatbeker (ook maatkan of litermaat genaamd) wordt gebruikt om een bepaald volume van een vloeistof globaal af te meten. Op die manier kan snel een product aan een proces worden toegevoegd, of een monster mee naar het laboratorium worden genomen. Gezien de vorm (met schenktuit en handvat) is de maatbeker een eenvoudig hulpmiddel met groot gebruiksgemak.

... Lees meer
Producten 1-24 van 26
Sorteer op

Kunststoffen maatbekers

De maatbekers van kunststof zijn nagenoeg onbreekbaar en zijn voldoende transparant om goed afleesbaar te zijn.

Maatbeker kopen? Bij InstruLabo heeft u de keuze uit diverse uitvoeringen en inhoudsmaten. Vanaf 50 ml tot 5 liter.

Welke soorten maatbekers heeft Instrulabo?

Van het fabricaat Vitlab hebben we meerdere uitvoeringen in het programma:

  1. De standaard uitvoering van de maatbeker: gemaakt van PP (polypropeen), met verhoogde blauwe schaalverdeling en zeer transparant. Hierdoor zijn deze maatkannen makkelijk afleesbaar en houdt men zicht op de inhoud. Deze standaard maatbekers zijn voorzien van een zeer stabiele handgreep die ook aan de zijkant van de maatkan vast zit. Gezien de blauwe kleur, zijn deze minder geschikt om te autoclaveren. Hierdoor kan de blauwe kleur verdwijnen.

  2. Daarnaast is er een stapelbare uitvoering van de maatbeker. Ook deze maatbekers zijn gemaakt van PP (polypropeen) en zeer transparant. Met stevig handvat en gemakkelijk af te lezen, want deze maatkannen hebben een zwarte schaalverdeling aan beide zijden. Het volume is dus voor zowel links- als rechtshandigen eenvoudig af te lezen. Door de uitsparing in het handvat van de maatbeker is er een goede waterafvoer in de vaatwasser. Gezien de zwarte kleur, zijn deze minder geschikt om te autoclaveren. Hierdoor kan de zwarte kleur verdwijnen.

  3. Glasheldere kunststof maatbekers. Ook zijn er nog maatbekers in het programma van een glasheldere kunststof (SAN). Deze maatbekers hebben een verhoogde schaalverdeling en zijn voorzien van een stevig, handig handvat. Deze uitvoering voldoet aan de FDA norm en is geschikt voor levensmiddelen.

Kunststof maatbekers van Kartell

Naast Vitlab zijn er maatbekers van Kartell. Deze hebben een lage vorm en zijn daardoor zeer stabiel. De maatverdeling van de Kartell maatbekers is in reliëf, waardoor deze uitvoering geschikt is om geautoclaveerd te worden. Uiteraard zijn deze maatkannen voorzien van een stabiel handvat en geschikt voor levensmiddelen.

Oliemaatkannen

Oliemaatkannen zijn gemaakt uit een rode kunststof (PP) en goed bestand tegen de meeste zuren en overige chemicaliën. Deze maatbekers zijn voorzien van een schaalverdeling. De oliemaatkan met een inhoud van 5 liter is van een natuurlijke kunststof en bezit overloopbeveiliging.

Maatbekers kopen?

Wilt u graag maatbekers kopen? Koop eenvoudig online, of neem contact met ons op voor advies. 

Search engine powered by ElasticSuite