Vitlab maatbekers

Een Vitlab maatbeker wordt ook wel maatkan of literkan genoemd en wordt gebruikt om een bepaald volume van een vloeistof globaal af te meten. Op die manier kan snel een product aan een proces worden toegevoegd, of een monster mee naar het laboratorium worden genomen. Gezien de vorm van de Vitlab maatbeker met schenktuit en handvat is het een eenvoudig hulpmiddel met groot gebruiksgemak. De Vitlab maatbekers zijn gemaakt van kunststof. De maatbekers van kunststof zijn onbreekbaar en zijn voldoende transparant om goed afleesbaar te zijn.

... Lees meer
5 producten
Sorteer op

De soorten Vitlab maatbekers

Bij InstruLabo hebben we meerdere soorten Vitlab maatbekers. De standaard uitvoering van de maatbeker is gemaakt van polypropeen ofwel PP. Deze Vitlab maatbeker heeft een verhoogde blauwe schaalverdeling en is zeer transparant. Hierdoor zijn deze maatkannen makkelijk afleesbaar en houdt men zicht op de inhoud. Deze standaard maatbekers zijn voorzien van een zeer stabiele handgreep die ook aan de zijkant van de maatkan vast zit. Gezien de blauwe kleur, zijn deze minder geschikt om te autoclaveren. Hierdoor kan namelijk de blauwe kleur verdwijnen.

Daarnaast is er een stapelbare uitvoering van de Vitlab maatbeker. Ook deze maatbekers zijn gemaakt van polypropeen en zijn zeer transparant. Ze hebben een stevig handvat en zijn gemakkelijk af te lezen, want deze maatkannen hebben een zwarte schaalverdeling aan beide zijden. Het volume is dus voor zowel links- als rechtshandigen eenvoudig af te lezen. Door de uitsparing in het handvat van de maatbeker is er een goede waterafvoer in de vaatwasser. Gezien de zwarte kleur, zijn deze minder geschikt om te autoclaveren. Hierdoor kan de zwarte kleur verdwijnen.

Ook zijn er nog maatbekers in het programma van een glasheldere kunststof (SAN). Deze maatbekers hebben een verhoogde schaalverdeling en zijn voorzien van een stevig, handig handvat. Deze uitvoering voldoet aan de FDA-norm en is geschikt voor levensmiddelen.

Vitlab maatbekers bij InstruLabo 

Bij InstruLabo verkopen we alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van veel verschillende chemicaliën tot diverse pompen en verschillende beschermingsmiddelen. Zo vindt u bij ons ook een ruim assortiment aan Vitlab maatbekers. Deze vindt u in verschillende maten en kleuren. De maten variëren van 250 ml tot 3 liter. Bent u ook op zoek andere soorten maatbekers? Bekijk dan de volledige collectie maatbekers

Maatbekers van Vitlab kopen?

Bent u geïnteresseerd in de Vitlab maatbekers van InstruLabo of in één van onze andere producten? Indien u nog twijfelt of vragen heeft over één van onze producten, neem dan zeker contact met ons op! Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite