Kunststof buretten

Bij InstruLabo kunt u gemakkelijk en snel een buret kopen. Neem een kijkje bij ons volledige buretten assortiment. Dit bestaat uit Reserveburetten (bruin/helder glas) en schillingburetten. Buretten worden gebruikt om nauwkeurig bepaalde hoeveelheden vloeistoffen af te tappen. Ons aanbod varieert tussen verschillende maten en kleuren. Wij helpen je graag bij het bestellen van een geschikte buret.

Er zijn diverse reserve onderdelen verkrijgbaar voor deze buretten

... Lees meer
13 producten
Sorteer op

Wat is een buret en waar wordt het voor gebruikt?

Een buret is een lange glazen buis met aan de onderkant een kraantje dat wordt gebruikt om vloeistoffen af te tappen. Op de zijkant van de glazen buis staat een schaalverdeling, waaraan u kunt zien hoeveel vloeistof er in de buret zit. 

Verschillende soorten buretten

Er zijn verschillende soorten buretten verkrijgbaar. Zo heb je bijvoorbeeld de schillingburet. Deze is niet volledig gemaakt van kunststof. De buis van de buret is van glas, dit kan helder glas zijn of bruin glas.

Hoe werkt een schillingburet?

Door in de kunststof voorraadfles te knijpen wordt de buret gevuld. De buret heeft een automatische nulpuntinstelling. Doordat de buret een uitloop mechanisme heeft, kan er met grote nauwkeurigheid een titratie uitgevoerd worden. Standaard heeft een buret geen fles, dan hoeft de vloeistof er alleen in gegoten te worden.

Wat is een titratie?

Met een titratie kan de concentratie van een stof in een oplossing bepaald worden. Dit gebeurd door bij deze stof druppelsgewijs een andere oplossing toe te voegen. 

Welk kleur glas moet ik kiezen?

De buret met helder glas heeft en “Schellbachstreep” die het aflezen van gemakkelijk maakt. De bruine variant van de buret is goed geschikt voor lichtgevoelige stoffen.

Buret kopen bij InstruLabo

Op zoek naar een buret om vloeistoffen mee af te tappen? Bestel uw buret bij InstruLabo en u ontvangt deze zo snel mogelijk. Heeft u nog vragen over een buret of over één van onze andere artikelen? Neem dan gerust contact met ons op, wij geven u professioneel en persoonlijk advies.

Search engine powered by ElasticSuite