Hygrometer

Een Hygrometer is een apparaat waarmee u het vocht gehalte van een ruimte mee kan meten. Een Hygrometer wordt dus gebruikt om de graad van vochtigheid vast te stellen. Zo kunt u vaststellen of bepaalde ruimtes te veel of te weinig vocht bevatten. Bij InstruLabo hebben we verschillende soorten Hygrometers beschikbaar. U heeft de keuze uit verschillende Hygrometers van het merk SICCO. Met sommige Hygrometers kunt u ook het dauwpunt bereiken. Op basis van deze metingen kunt u passende maatregelen nemen. 

... Lees meer
3 producten
Sorteer op

Wat is een Hygrometer?

De Hygrometer meet de relatieve vochtigheid. Deze geeft de verhouding tussen de waterdamp die in de lucht aanwezig is vergeleken met de hoeveelheid vocht die de lucht bij een gegeven temperatuur maximaal kan bevatten. Op basis van deze meting kan er bepaald worden of er te veel vochtigheid in de gekozen ruimte is. Een hygrometer kan alleen optimaal vocht meten (relatieve vochtigheid) indien afgesteld in de omgeving waar de metingen moeten worden gedaan. Weet daarom goed in welke kamer u de Hygrometer plaatst, zodat u deze op een goede manier kan afstellen op de gekozen ruimte. Stel een Hygrometer om de zoveel tijd bij voor de beste resultaten. 

Hygrometer bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben we alle benodigdheden voor in het laboratorium. Van allerlei chemicaliën tot verschillende beschermingsmiddelen en zo dus ook Hygrometers. Deze kunt u gemakkelijk online bestellen en laten afleveren. 

Hygrometer kopen?

Heeft u al gevonden wat u zocht? We hebben bij InstruLabo professionele adviseurs die u persoonlijk verder kunnen helpen als u ergens niet helemaal uitkomt. Neem bij twijfels of vragen dus zeker even contact met ons op. Wij staan altijd voor u klaar en helpen u graag verder. 

Search engine powered by ElasticSuite