Exsiccatoren

Op zoek naar een exsiccator? Deze glazen (of kunststoffen) container verstaan we ook onder de naam desiccator of klimaatkast. In deze gesloten container kan een bepaalde hoeveelheid materie (organisch en anorganisch) voor een periode gedroogd worden. 

De SICCO exsiccatoren kunnen in een breed scala van industrieën gebruikt worden. Deze exsiccatoren zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en met diverse functies. 

Bekijk hier ons volledige aanbod exsiccatoren.

... Lees meer
Producten 1-24 van 33
Sorteer op

Op zoek naar een exsiccator? Deze glazen (of kunststoffen) container verstaan we ook onder de naam desiccator of klimaatkast. In deze gesloten container kan een bepaalde hoeveelheid materie (organisch en anorganisch) voor een periode gedroogd worden. 

De SICCO exsiccatoren kunnen in een breed scala van industrieën gebruikt worden. Deze exsiccatoren zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en met diverse functies. 

Bekijk hier ons volledige aanbod exsiccatoren.

Verschillende soorten exsiccatoren

Op deze pagina vind je alle exsiccatoren die bij Instrulabo verkrijgbaar zijn. Maar wat is een exsiccator? Een exsiccator is een gesloten kast waarin een bepaalde hoeveelheid materie voor een bepaalde tijd kan worden gedroogd. Dit proces wordt desiccatie genoemd en valt onder een chemische droging.

Antistatische exsiccatoren

Met een antistatische exsiccator is het mogelijk om elektrostatische ladingen, via een aan de achterkant aan te sluiten aardingskabel, af te voeren. Met een antistatische exsiccator worden gevoelige elektronische componenten beschermd tegen vocht en deeltjes uit de omgevingslucht. 

Automatische exsiccatoren

De SICCO automatische exsiccator zorgt voor automatisch drogen met een constante vochtigheid tussen 20% en 30%. Zelfs bij het openen van de deur, wordt de luchtvochtigheid in de exsiccator automatisch gecompenseerd. Dit type exsiccator is geschikt voor langdurige opslag en is de ideale oplossing voor:

  • Referentiemonsters
  • Elektronica
  • Fotoapparatuur
  • Papieren

Begassings exsiccatoren

De begassings exsiccatoren bieden ideale omstandigheden voor veilige opslag van giftige chemicaliën. Het gas wat in de exsiccator wordt losgelaten, reageert niet op de opgeslagen stoffen.Dit type exsiccator heeft twee aansluitingen voor het vullen van gas. Deze aansluitingen zijn voorzien van slang en snelkoppelingen met een zelfsluitende klep.

Klassieke exsiccatoren

De klassieke exsiccatoren zijn kleiner dan de andere exsiccatoren, maar werken prima voor kleinere hoeveelheden. Deze exsiccatoren zijn geschikt voor toepassingen met en zonder vacuüm. 

Vacuüm exsiccatoren

De vacuüm exsiccatoren zijn geschikt voor het bewaren van gevoelige producten. Het vacuüm in de exsiccator zorgt voor een snelle droging van de opgeslagen producten. Dit systeem maakt opslag in een zuurstof- en kooldioxidevrije omgeving mogelijk en is geschikt voor bijvoorbeeld opslag van halfgeleidermonsters.

Exsiccator werking

De container bestaat uit twee delen. Het onderste deel, waar het droogmiddel wordt aangebracht. Dit deel is kleiner dan het bovenste gedeelte, waarin het te drogen materie in geplaatst wordt. Deze twee compartimenten worden doorgaans van elkaar gescheiden door een porseleinen plaat van 5 millimeter. In deze plaat zitten kleine gaatjes om de twee stoffen met elkaar verbonden te houden.

Toepassingen van de exsiccatoren per industrie

Elektronica

Exciccatoren kunnen gebruikt worden voor beschermende tijdelijke opslag van elektronische componenten. Met de antistatische uitvoeringen kunnen gevoelige elektronische componenten worden beschermd tegen vocht en deeltjes uit de omgevingslucht.

Foto-industrie

De SICCO exsiccatoren bieden een betrouwbare opslag van apparatuur. Voor een langere periode is gevoelige apparatuur en optische componenten optimaal beschermd.

Tabaksindustrie

Exsiccatoren zorgen voor een schone, langdurige opslag van tabak en papier. Met een automatische uitvoering van de SICCO exsiccator wordt gezorgd voor een automatische droging bij een constante luchtvochtigheid tussen 20% en 30%.

Metallografie

SICCO exsiccatoren bieden een stabiele bewaarplaats voor mineralen en stenen. Met de SICCO Maxi 1 exsiccator heeft u een robuuste opslag met een frame en legborden. Dit frame is gemaakt van aluminium profielen en de legborden van roestvrij staal. Dit is voor een totale belasting tot 160 kg.

In musea en galerijen

De SICCO exsiccatoren bieden een veilige opslag voor waardevolle foto’s en kunstvoorwerpen. Zo biedt de SICCO Super Big Star-exsiccator een conserverend effect met behulp van de hygrometer en slangen met snelkoppeling. Dit zorgt voor begassing met voorgedroogde lucht.

Geneeskunde

Voor bescherming van gevoelige weefselmonsters is de SICCO Maxi 1 een perfecte oplossing. Deze exsiccator kan worden uitgebouwd tot en met 34 verdiepingen en heeft een temperatuurbestendigheid van -20 ° C tot + 70 ° C .

Laboratorium

Kunststof exsiccatoren zorgen voor een veilige opslag van materialen of substanties en bieden een ruimtebesparende en droge opslag van labels en etiketten. In het laboratorium kunnen flessen met giftige stoffen in een exsiccator veilig onder de juiste omstandigheden bewaard worden.

Exsiccatoren kopen bij Instrulabo 

Op zoek naar topkwaliteit exsiccatoren? De SICCO exsiccatoren zijn betrouwbaar en zijn op voorraad. Heb je nog vragen over één van onze exsiccatoren of over een ander artikel? Neem dan gerust contact met ons, we helpen u graag.

Search engine powered by ElasticSuite