Kunststof injectiespuiten

17 producten
Sorteer op

Kunststof injectiespuit kopen? Injectiespuiten bestaan uit een kunststoffen of glazen cilinder met aan de ene kant de tip waarop de injectienaald bevestigd wordt. Het andere deel bestaat uit een goed aansluitende stamper of zuiger, ook wel plunjer genoemd.

De kunststof injectiespuiten zijn verkrijgbaar in 2-delige en 3-delige varianten en bestaan in verschillende maten, zoals 2, 5, 10, 20, 30, 50 en 60 ml. De spuiten zijn los maar ook in aantallen verkrijgbaar en zijn per stuk steriel verpakt.

De kunststof injectiespuit kan ook als doseerspuit te worden gebruikt.

Wat is het verschil tussen Luer conus of Luer lock?

De kunststof injectiespuit is gemaakt voor het indienen of opzuigen van een vloeistof en is verkrijgbaar met Luer conus of Luer lock.

Luer conus

Bij deze injectie spuiten is de conus (kathetertip) centraal of excentrisch op de spuit geplaatst. Dit maakt voor het gebruik geen verschil.

Luer lock

De aansluiting van de luer lock heeft een betere garantie tegen het losschieten van de naald dan een Luer conus. Voor normale injecties wordt deze spuiten meestal niet gebruikt. Meestal wordt een Luer conus voor speciale doeleinden gebruikt. 

Search engine powered by ElasticSuite