Driewegkraan

Driewegkraan kopen? Driewegkranen zijn een belangrijk hulpmiddel om vloeistofstromen te beheersen. Met een kraan kan de doorstroomsnelheid geregeld worden en zelfs helemaal worden afgesloten. Door de driewegkraan (ook T-kraan genoemd) heeft men nog meer mogelijkheden ter beschikking. Deze driewegkranen kunnen voorzien zijn van een plug met een driewegboring, maar ook met een L-boring. Met de L-boring driewegkraan kunnen dus slechts twee vloeistofstromen open gezet worden en de derde is dan afgesloten.

... Lees meer
22 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Een driewegkraan is een belangrijk hulpmiddel om vloeistofstromen te beheersen. Met een driewegkraan kan de doorstroomsnelheid geregeld worden en zelfs helemaal worden afgesloten. Door de driewegkraan (ook T-kraan genoemd) heeft men nog meer mogelijkheden ter beschikking. Deze driewegkranen kunnen voorzien zijn van een plug met een driewegboring, maar ook met een L-boring. Met de L-boring driewegkraan kunnen dus slechts twee vloeistofstromen open gezet worden en de derde is dan afgesloten.

Industriele driewegkraan

De driekraanweg serie 611.052 tot en met 611.058 van PP / PE (rood / wit) zijn uitermate geschikt voor industrieel gebruik, bij gebruikstemperaturen van +5 tot +40 ° C en drukken tot 1 bar. Deze uitvoering is bovendien voorzien van een montageplaat voor eenvoudige installatie.

Driewegkranen met knelverbindingen 

De 602.300 en 602.302 driewegkranen zijn voorzien van knelverbindingen. Met deze verbinding kunnen buizen of stevige slangen aan de driewegkraan gekoppeld worden.

Cilindrische driewegkraan met NS slijpstukverbinding

611.334 is een driewegkraan voorzien van een slijpstukverbinding (NS) met L-vormige boring en twee verbindingen met GL-schroefdraad. De cilindrische driewegkraan dicht goed af en is voorzien van een stroomrichtingmarkering. Deze driewegkraan is ontworpen voor drukken tot max. 6 bar. Tevens is de 611.334 driewegrkraan geschikt voor vacuüm en is hij universeel chemisch bestendig, het stromingsmedium komt alleen in contact met PTFE. Deze driewegkraan kan worden toegepast voor het evacueren van flessen of het vullen van vloeistoffen of gassen. Snelle en gemakkelijke onderbreking van de stroom zijn met deze driewegkraan mogelijk. Daarnaast is dezete gebruiken voor eenvoudige verbinding van slangen of buizen met BOLA-laboratoriumhulpstukken.

Driewegkranen voor flexibele slangen

Serie 611.362 tot en met 611.368 zijn ook driewegkranen van het fabricaat BOLA (Bohlender). Driewegkranen met T-boring en drie olijven voor aansluiting van flexibele slangen. Voorzien van een taps toelopende kraan met markering van de stroomrichting. Universeel chemisch bestendig en het stromingsmedium komt alleen in contact met PTFE. Artikelen 611.672 tot en met 611.684 zijn vergelijkbare producten van het fabricaat Cowie.

PVDF driewegkraan

Met de PVDF uitvoering driewegkranen 611.062 tot en met 611.068 heeft met driewegkranen met een  uitstekende chemische bestendigheid, transparant en geschikt voor levensmiddelen. Inzetbaar bij bedrijfstemperatuur +0 tot +40 ° C, PP / PE +5 tot +40 ° C en maximaal 1 bar druk. Deze driewegkranen zijn bovendien voorzien van een montageplaat voor eenvoudige installatie.

Driewegkraan kopen? Bestel eenvoudig online, of neem contact met ons op.

Search engine powered by ElasticSuite