Krimpkous

Wilt u een Krimpkous kopen? Een krimpkous is een dunne, flexibele slang die de eigenschap heeft dat deze bij verhitting krimpt in diameter. Een krimpkous krimpt niet of nauwelijks in de lengte. In de regel wordt krimpkous toegepast als elektrisch isolatiemateriaal voor soldeer- of krimpverbindingen met ongelijke diameter of vorm. Door de krimpkous zullen deze overgangen nauw omsloten worden. Krimpkousen zijn leverbaar in tal van afmetingen. De krimpkous wordt meestal van PTFE gemaakt en wordt Lees meer

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wilt u een Krimpkous kopen? Een krimpkous is een dunne, flexibele slang die de eigenschap heeft dat deze bij verhitting krimpt in diameter. Een krimpkous krimpt niet of nauwelijks in de lengte. In de regel wordt krimpkous toegepast als elektrisch isolatiemateriaal voor soldeer- of krimpverbindingen met ongelijke diameter of vorm. Door de krimpkous zullen deze overgangen nauw omsloten worden. Krimpkousen zijn leverbaar in tal van afmetingen. De krimpkous wordt meestal van PTFE gemaakt en wordt in een naturel kleur geleverd. 

Hoeveel krimpt een krimpkous?

Het krimpen van een krimpkous wordt uitgedrukt in een zogenaamde krimpverhouding. De krimpverhouding, uitgedrukt in de diameter vóór krimpen en de diameter die na krimpen te bereiken is, bedraagt voor deze krimpkous 4:1. De krimp is dus 25% van de oorspronkelijke diameter van de krimpkous. Betreffende de lengte kan de krimpkous maximaal 15% krimpen.

Om de krimpkous te verhitten, dient deze zo gelijkmatig mogelijk verwarmd te worden. Een föhn met een breedstraalkop biedt hierbij uitkomst.

PTFE krimpkousen kopen

Een krimpkous van PTFE kan worden gebruikt ter bescherming van thermokoppels, kabels, elektrische componenten, enz. Deze PTFE krimpkous voorkomt ook chemische schade, gezien de uitstekende chemische bestendigheid. Een PTFE krimpkous zorgt voor een goede warmteoverdracht door de geringe wanddikte.

PTFE krimpkous kopen? Dit zijn de voordelen:

  • Transparant
  • Niet-brandbaar (ASTM D876)
  • Isolatieweerstand 1018 Ω / cm (ASTM D 876)
  • Goede elektrische doorslagsterkte
You have 1 product in the equation Alles wissen Vergelijken