Krimpkous

Wilt u een Krimpkous kopen? Dit is een dunne, flexibele slang die de eigenschap heeft om bij verhitting te krimpen in diameter. Het krimpt niet of nauwelijks in de lengte. In de regel wordt een krimpkous toegepast als elektrisch isolatiemateriaal voor soldeer- of krimpverbindingen met ongelijke diameter of vorm. Door de krimpkous zullen deze overgangen nauw omsloten worden. De krimpkous wordt meestal van PTFE gemaakt en wordt in een naturel kleur geleverd. 

... Lees meer
8 producten
Sorteer op

Hoeveel krimpt een krimpkous?

Het krimpen van een krimpkous wordt uitgedrukt in een zogenaamde krimpverhouding. De krimpverhouding, uitgedrukt in de diameter vóór krimpen en de diameter die na krimpen te bereiken is, bedraagt voor deze krimpkous 4:1. De krimp is dus 25% van de oorspronkelijke diameter van de krimpkous. Betreffende de lengte kan de kous maximaal 15% krimpen.

Om de krimpkous te verhitten, dient deze zo gelijkmatig mogelijk verwarmd te worden. Een föhn met een breedstraalkop biedt hierbij uitkomst.

Gebruik van een krimpkous

Het aanbrengen van een krimpkous is redelijk eenvoudig, mits u op een aantal belangrijke zaken let. Omdat het buisvormig is, moet het om een object zoals een draad heen geschoven worden voordat de draad gemonteerd wordt. Een krimpkous heeft een limiet waarbinnen het kan krimpen. Het is dus belangrijk dat u de juiste maat neemt. De ideale maat is een diameter dat nog net goed rond het te beschermen object te schuiven is. Zorg bij het aanbrengen van de kous dat het object nog niet zo warm is zodat de kous niet voortijdig al gaat krimpen. Bent u van plan een draad te solderen waarna u de krimpkous over de soldering gaat schuiven. Schuif dan voordat u begint met solderen de kous zo ver mogelijk van de te solderen kant af. Laat na het solderen de draad goed afkoelen voordat u de kous over de gesoldeerde verbinding schuift. Hiermee voorkomt u dat de kous zal krimpen voordat deze helemaal over de soldeerverbinding geschoven is. 

PTFE krimpkousen kopen

Een krimpkous van PTFE kan worden gebruikt ter bescherming van thermokoppels, kabels, elektrische componenten, enz. Deze PTFE krimpkous voorkomt ook chemische schade, gezien de uitstekende chemische bestendigheid. Ook zorgt het voor een goede warmteoverdracht door de geringe wanddikte.

Wilt u een PTFE krimpkous kopen? Dit zijn de voordelen:

  • Transparant
  • Niet-brandbaar (ASTM D876)
  • Isolatieweerstand 1018 Ω / cm (ASTM D 876)
  • Goede elektrische doorslagsterkte

Krimpkousen bij InstruLabo

Bij InstruLabo verkopen wij alle benodigdheden voor in het laboratorium. Van chemicaliën tot bescherming en laboratorium glaswerk. Voor al u laboratorium werkzaamheden kunt u bij ons terecht. Zo verkopen wij dus ook krimpkousen. Deze hebben wij in veel verschillende maten waardoor u precies de maat die u nodig heeft kunt aanschaffen. Heeft u nog vragen over onze krimpkousen of over één van onze andere producten? Neem dan zeker even contact met ons op! Bij InstruLabo hebben wij professionele adviseurs die u graag verder helpen!Search engine powered by ElasticSuite