Gebruiksartikelen kunststof >> Krimpkous

Krimpkous is een dunne, flexibele slang die de eigenschap heeft dat deze bij verhitting krimpt in diameter. Een krimpkous krimpt niet of nauwelijks in de lengte. In de regel wordt krimpkous toegepast als elektrisch isolatiemateriaal voor soldeer- of krimpverbindingen met ongelijke diameter of vorm. Door de krimpkous zullen deze overgangen nauw omsloten worden. Krimpkous is leverbaar in tal van afmetingen en in PTFE in een naturel kleur.

Hoeveel krimpt een krimpkous?
De krimpverhouding, uitgedrukt in de diameter vóór krimpen en de diameter die na krimpen te bereiken is, bedraagt voor deze krimpkous 4:1. De krimp is dus 25% van de oorspronkelijke diameter. Betreffende de lengte kan de krimpkous 15% krimpen.

Om de krimpkous te verhitten, dient deze zo gelijkmatig mogelijk verwarmd te worden. Een föhn met een breedstraalkop biedt hierbij uitkomst.

PTFE krimpkousen
Een krimpkous van PTFE kan worden gebruikt ter bescherming van thermokoppels, kabels, elektrische componenten, enz. Deze krimpkous voorkomt ook chemische schade, gezien de uitstekende chemische bestendigheid. Een PTFE krimpkous zorgt voor een goede warmteoverdracht door de geringe wanddikte.

PTFE krimpkous kopen? Dit zijn de voordelen:

✔ transparant
✔ Niet-brandbaar (ASTM D876)
✔ Isolatieweerstand 1018 Ω / cm (ASTM D 876)
✔ Goede elektrische doorslagsterkte

U kiest voor Instru-Labo vanwege het persoonlijk advies. De medewerkers denken mee met uw situatie. Zij staan u bij met mogelijkheden, oplossingen, en de technische dienst repareert en controleert mankementen. Bij Instru-Labo B.V. bestel je onder andere een breed assortiment aan Gebruiksartikelen kunststof (Krimpkous).