Maatcilinders

Wilt u kunststof maatcilinders kopen? Een maatcilinder is een cilindrische vaas met een platte bodem en een schenktuitje aan de bovenkant. Op de zijkant staat een verdeling, waardoor makkelijk kan worden afgelezen wat de inhoud is. In het verleden waren er vooral de glazen maatcilinders. Echter, in de moderne laboratoria zijn de kunststof maatcilinders niet meer weg te denken. Dankzij de productontwikkelingen die door onze fabrikanten Brand en Vitlab zijn doorgevoerd, zijn de kunststof maatcilinders volwaardige vervangers voor de glazen maatcilinders. Houd hierbij wel de chemische bestendigheid in het oog.

... Lees meer
Producten 1-24 van 73
Sorteer op

Wat zijn de voordelen van BRAND maatcilinders?

De kunststof maatcilinders van BRAND zijn gemaakt van hoogwaardige kunststoffen, die uitstekende chemische bestendigheid bieden. Door het bijna perfecte cilindrische ontwerp van deze maatcilinders is het mogelijk de verdeling met grote nauwkeurigheid uit te voeren. Verdere voordelen zijn dat de versterkte rand van de maatcilinder bijdraagt aan de stabiliteit. Ook zorgt de functionele uitloop ervoor dat er minimaal gemorst wordt. Alle maatcilinders hebben een zeshoekige voet met nokken, wat voor een verhoogde stabiliteit zorgt. De maatcilinders zijn ook nog eens extreem duurzaam en gemakkelijk af te lezen. 

Klasse A maatcilinders van Brand

De kunststof klasse A maatcilinders van BRAND worden door hun zeer lage meetwaarde verspreiding gekenmerkt. De klasse A fout limieten worden ook na 20 keer wassen en 10 sterilisatiecycli bij 121 °C niet overschreden. (DIN 12 681 vereist slechts 10 was- en 3 sterilisatiecycli.).

De glasheldere kunststof maatcilinders, klasse A, van PMP (TPX) van BRAND zijn voorzien van een conformiteitsbewijs en van een blauw bedrukte schaalverdeling. Deze klasse A maatcilinders voldoen aan DIN 12 681 en ISO 6706 normering. Ook zijn deze maatcilinders gekalibreerd om te bevatten (TC, In) en voorzien van een batch-certificaat. Blootstelling aan temperaturen tot 121 °C (autoclaveren) zal er niet direct toe leiden dat de fout limieten worden overschreden. Echter, een reinigingstemperatuur onder 60 °C wordt aanbevolen om de opdruk van de maatcilinder te ontzien. Deze uitvoering is ook beschikbaar zonder conformiteitsbewijs.

Klasse B maatcilinders van brand

De hoge modellen maatcilinders van BRAND uit PP (polypropeen) van klasse B zijn leverbaar met en zonder blauwe verdeling. Deze uitvoering van de maatcilinder biedt een hoge helderheid en voldoet aan DIN 12 681 en ISO 6706 normering en zijn gekalibreerd om te bevatten (TC, In). Deze maatcilinders kunnen ingezet worden tot een temperatuur tot 80 °C. Advies: Reinigingstemperatuur onder 60 °C.

Voor de lage modellen maatcilinders van BRAND is er de keuze uit een PP (polypropeen) of SAN-uitvoering. Deze SAN-uitvoering is bijna glashelder.

VITLAB maatcilinders

Het programma van VITLAB biedt vergelijkbare maatcilinders. Betreffende de gekleurde verdelingen zijn er series met een rode verdeling en er zijn ook uitvoeringen van de kunststof maatcilinders met een blauwe verdeling.

De VITLAB maatcilinders bieden:

  • Een naadloze binnenkant, wat betekent dat de analyse niet wordt aangetast door residuen en overdracht van vorige metingen
  • Precieze ijkringmarkeringen op de primaire schaalpunten van de maatcilinders, waardoor de meniscus nauwkeurig kan worden afgelezen
  • Een stevige, gelijkmatige voet voor nauwkeurige volumemeting
  • De VITLAB maatcilinders worden gemaakt in Duitsland

Maatcilinder kopen? 

Bij InstruLabo verkopen wij alle benodigdheden voor in het laboratorium. Van chemicaliën tot bescherming en laboratorium glaswerk. Voor al u laboratorium werkzaamheden kunt u bij ons terecht. Zo verkopen wij dus ook maatcilinders. Er is een ruime keuze uit diverse soorten en maten. Heeft u nog vragen? Neem dan even contact met ons op. Wij hebben bij InstruLabo professionele adviseurs die u graag verder helpen!

Search engine powered by ElasticSuite