Maatkolf

De kunststof maatkolf heeft veel vooruitgang gemaakt. Nog steeds zijn de glazen maatkolven erg belangrijk in het laboratorium, echter heeft ook de kunststof maatkolf zijn plek gevonden. Dit is mede te danken aan de doorgemaakte ontwikkelingen, waardoor de kunststof maatkolf goed transparant is geworden en een uitstekende nauwkeurigheid biedt.

Voor het maken van verdunningsreeksen worden dan ook steeds meer kunststof maatkolven ingezet. Deze kunststof maatkolven zijn bijna onbreekbaar en in diverse uitvoeringen verkrijgbaar.

... Lees meer
Producten 1-24 van 28
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

PP en TPX maatkolf

In deze categorie beperken we ons tot de klasse B maatkolf in PP (polypropeen) met normaalslijpstop (NS) van de fabrikanten Vitlab en Brand en de klasse A maatkolf in TPX (PMP) met normaalslijpstop (NS) van beide fabrikanten. Daarnaast zijn deze kunststof maatkolven op verzoek ook leverbaar met een schroefdop. Indien deze maatkolven op bijvoorbeeld een schudmachine geplaatst worden, blijft de schroefdop beter op de plaats dan een NS-stop.

TPX maatkolf in klasse B kwaliteit

Ook kan InstruLabo de TPX (PMP) uitvoering aanbieden in een klasse B kwaliteit. Maar deze kunststof maatkolven zijn ook in een klasse A uitvoering met NS-stop en UV-bescherming verkrijgbaar, indien gewerkt wordt met lichtgevoelige stoffen.

PFA maatkolf voor agressieve stoffen

Zijn er agressieve stoffen in het spel, dan kan de PFA maatkolf uitkomst bieden. Deze PFA kunststof maatkolf Voldoet aan klasse A en is voorzien van een schroefdop. Deze uitvoering van de kunststof maatkolf sluit overdracht en kruisbesmetting uit door de extreem hydrofobe, anti-kleeflaag en glad oppervlak. Chemisch inert tegen vrijwel alle chemicaliën. Ook is een PFA maatkolf eenvoudig te reinigen en is deze geproduceerd van zeer zuivere grondstoffen.

Vragen over een maatkolf?

Meer zekerheid gewenst ten aanzien van de nauwkeurigheid van uw kunststof maatkolf? Op aanvraag zijn DAkkS of individuele kwaliteitscertificaten beschikbaar.

Een kunststof maatkolf kopen? Aan de hand van uw wensen en eisen zijn er binnen het programma van InstruLabo mogelijkheden genoeg. Mochten de fabrikanten Vitlab en Brand niet de oplossing hebben, zal er gezocht worden naar andere opties.

Search engine powered by ElasticSuite