Magneetroerstaafjes

Bent u op zoek naar een efficiënte oplossing voor het mengen van uw laboratoriumoplossingen? Zoek dan niet verder dan de magneetroerstaafjes van InstruLabo. Deze kleine, maar krachtige hulpmiddelen zijn essentieel in elk modern laboratorium en bieden een nauwkeurige en betrouwbare manier om vloeistoffen te mengen. Of u nu een ervaren wetenschapper bent of een beginner in het laboratorium, onze magneetroerstaafjes zijn de perfecte keuze voor uw mengbehoeften. Bekijk ons assortiment vandaag nog en ervaar het gemak van geavanceerde mengtechnologie.

... Lees meer
Producten 1-24 van 151
Sorteer op

De technologie achter magneetroerstaafjes

Een magneetroerstaafje, vaak gebruikt in laboratoria, werkt in combinatie met een magneetroerder om vloeistoffen te mengen of te roeren. Hier is hoe het proces werkt:

  1. Ontwerp en materiaal van het roerstaafje: Magneetroerstaafjes zijn meestal gemaakt van een sterke magneet die is ingesloten in een niet-reactief materiaal zoals glas of plastic. Ze zijn meestal staafvormig, hoewel er verschillende vormen en maten beschikbaar zijn afhankelijk van de specifieke toepassing.
  2. Plaatsing in een container: Het roerstaafje wordt in de vloeistof geplaatst die gemengd moet worden. Dit kunnen bekers, kolven, of een ander type laboratoriumglaswerk zijn.
  3. Magneetroerder: Onder de container wordt een magneetroerder geplaatst. Dit apparaat creëert een roterend magnetisch veld.
  4. Rotatie door magnetisch veld: Het magnetische veld van de roerder interageert met het magneetroerstaafje, waardoor het in de vloeistof ronddraait. Deze rotatie zorgt voor een homogene menging van de vloeistof.
  5. Snelheids- en intensiteit Controle: De snelheid van de magneetroerder kan meestal worden aangepast, wat betekent dat de intensiteit van het roeren kan worden gecontroleerd. Dit is belangrijk voor verschillende soorten experimenten, aangezien sommige mengsels een delicate of juist een krachtige roerbeweging vereisen.

Het gebruik van een magneetroerstaafje in een laboratoriumomgeving biedt vele voordelen, zoals een meer gelijkmatige menging, minder kans op besmetting (aangezien er geen direct contact is met de vloeistof), en de mogelijkheid om de temperatuur en mengsnelheid nauwkeurig te regelen.

Diverse toepassingen van magneetroerstaafjes

Magneetroerstaafjes van InstruLabo zijn niet alleen handig voor standaard laboratoriumwerk, maar ook voor complexe onderzoeksprojecten. Ze zijn ideaal voor het mengen van oplossingen in biologische, chemische en fysische experimenten. Bovendien zijn onze magneetroerstaafjes bestand tegen hoge temperaturen en corrosieve stoffen, wat ze uitermate geschikt maakt voor experimenten onder extreme omstandigheden. Of u nu bezig bent met de ontwikkeling van nieuwe medicijnen of het uitvoeren van kwaliteitscontroles, onze magneetroerstaafjes bieden de betrouwbaarheid die u nodig heeft.

Waarom kiezen voor magneetroerstaafjes van InstruLabo

InstruLabo staat bekend om zijn hoogwaardige laboratoriuminstrumenten en chemicaliën. Onze magneetroerstaafjes zijn geen uitzondering. Ze zijn vervaardigd volgens strikte kwaliteitsnormen en garanderen een lange levensduur en uitstekende prestaties. Bovendien bieden wij uitgebreide klantenservice en deskundig advies om u te helpen de juiste keuze te maken. Kies voor InstruLabo's magneetroerstaafjes en neem de volgende stap in het verbeteren van uw laboratoriumwerkzaamheden. Bezoek onze website voor meer informatie en plaats vandaag nog uw bestelling!

Search engine powered by ElasticSuite