Pincetten

Wilt u een Kunststof pincet kopen? Pincetten kennen we vooral als metalen pincetten. Een pincet is een fijn instrument dat bestaat uit twee stukken gebogen materiaal die aan één kant aan elkaar bevestigd zijn. Aan het andere eind is een verende opening tussen de twee bladen, die heel precies op elkaar passen wanneer men de pincetbladen naar elkaar toeknijpt. In het dagelijks leven vindt je misschien wel het origineel, waar het pincet van afgeleid is: duim en wijsvinger.

... Lees meer
16 producten
Sorteer op

Wat is een Anatomische kunststof pincet?

De anatomische pincet is recht van vorm. De bekken van de picnet zijn breed. Bij de grotere lengtes zijn de bekken van de pincet voorzien van dwarse groeven. Hierdoor kunnen gevoelige weefsels en structuren voorzichtig worden vastgehouden. De anatomische kunststof pincet kan geleverd worden in POM of PTFE. De POM kunststof pincet is geel van kleur, elastisch en bezit een goede veerkracht. De PTFE kunststof pincet kenmerkt zich door een goede chemische bestendigheid en groot temperatuurbereik waarin deze kunststof pincet kan worden ingezet (-200°C tot +250°C).

Microscopische kunststof pincetten

De microscopische pincet  is in kunststof recht van vorm. De bekken zijn spits. Microscopische pincetten van kunststof kunnen geleverd worden in TPX (PMP) en PTFE. De TPX (PMP) kunststof pincet kan geautoclaveerd worden bij 121 ° C (2 bar) volgens DIN EN 285. Kleur is wit. Deze PTFE pincetten zijn puntig, elastisch en bezitten een zeer goede veerkracht. Ook in deze vorm kenmerkt de PTFE kunststof pincet  zich door een goede chemische bestendigheid en groot temperatuurbereik waarin deze kunststof pincet kan worden ingezet (-200°C tot +250°C).

Antistatische kunststof pincetten uitgelegd 

De antistatische pincet is van glasvezelversterkt POM met koolstofvezel. Deze kunststof pincet heeft een goede chemische bestendigheid en is antistatisch. Deze  kunststof pincet is zeer sterk door de glasvezelversterking. Temperatuurbestendig tot +90 °C.

Kunststof pincet kopen? Bestel eenvoudig online. Heeft u vragen over kunststof pincetten? Neem contact met ons op.

Search engine powered by ElasticSuite