Pasteurpipet

De Pasteurpipet is een niet-geijkte pipet. Pasteurpipetten worden dus niet gebruikt om een precieze hoeveelheid af te meten, maar om eenvoudig vloeistof over te brengen van het ene vat naar het andere. Bij de kunststof pasteurpipet is het van belang om de chemische bestendigheid in de gaten te houden. Zo kunnen niet alle organische oplosmiddelen met een kunststof pasteurpipet opgezogen worden. In die gevallen zou een glazen pasteurpipet uitkomst kunnen bieden.

Afhankelijk van de toepassing, worden de kunststof pasteurpipetten éénmalig gebruikt. Deze zijn ook verkrijgbaar in een steriele uitvoering. Pasteurpipetten zijn in de meeste gevallen met enkele stuks verpakt, maar worden soms ook per stuk en steriel geleverd. 

... Lees meer
Producten 1-24 van 28
Sorteer op

Toepassingen van een pasteurpipet

Met de kunststof pasteurpipet is het ook goed mogelijk om te druppelen. Op die manier kan de pasteurpipet ook toegepast worden om maatkolven aan te vullen tot exact de maatstreep. Ook kan door middel van een pasteurpipet eenvoudig titraties uitgevoerd worden om een vloeistof op een bepaalde pH-waarde te brengen. Daarnaast is het mogelijk om gevulde kunststof pasteurpipetten in te vriezen. Of om monsters te bewaren door de onderkant van de kunststof pasteurpipet te verwarmen en op die manier af te sluiten. Kortom, de kunststof pasteurpipet is niet meer weg te denken uit de standaard uitrusting van een laboratorium.

Pasteurpipet kopen bij Instrulabo

Kunststof pasteurpipet kopen? InstruLabo biedt u een ruim assortiment pasteurpipetten, zoals een inhoud van 0.8 ml tot 10 ml en een lengte van 87 mm tot 300 mm. Ook van diverse fabrikanten, zoals Brand, Elkay en andere. Bestel je pasteurpipet bij Instrulabo. Heb je nog vragen of advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!

Search engine powered by ElasticSuite