Volpipetten

Volpipet kopen? Een volpipet wordt ook vaak volumepipet genoemd en is gemaakt van de kunststof PP (polypropeen) met een hoge helderheid. De volpipetten zijn gekalibreerd om te leveren (TD, Ex). Dus de hoeveelheid vloeistof die in de volpipetten zit is niet zeer nauwkeurig bepaald. Wat bij volpipetten wel erg nauwkeurig bepaald is, is de hoeveel vloeistof die uit de volpipetten loopt bij standaard gebruik.

... Lees meer
6 producten
Sorteer op

Verschillende maten volpipetten

De kunststof volpipetten zijn met verschillende inhoudsmaten verkrijgbaar. Op dit moment heeft InstruLabo een assortiment volpipetten een inhoud van 1ml, 2ml, 5ml, 10ml, 25ml en 50ml. De kleinere volpipetten hebben vanzelfsprekend een kleinere afwijking en zijn hierdoor nauwkeuriger. 

Verschillende soorten volpipetten

Bij InstruLabo is er niet alleen keuze uit een kunststof volpipet, maar ook uit glazen volpipetten. De volpipet wordt gevuld tot het streepje, waardoor er met een volpipet één volume kan worden afgemeten. Een maatpipet heeft een maatverdeling, waardoor er meerdere volumes kunnen worden afgemeten.

Voordelen van kunststof volpipetten

Kunststof volpipetten zijn goed bestand tegen breuk. Daarom zijn kunststof volpipetten goede alternatieven voor de glazen volumepipetten. Let bij de kunststof volpipetten wel op de bestendigheid van het materiaal ten opzichte van de te pipetteren vloeistof. Weet u niet zeker of kunststof volpipetten voor uw toepassing geschikt zijn? Bij twijfel kunt u contact met ons opnemen, zodat u de juiste keuze kunt maken bij het kopen, tussen een glazen of een kunststof uitvoering van de volpipetten.

Volpipetten gebruiken

Deze Volpipetten kunnen worden blootgesteld aan temperaturen tot maximaal 60 ° C, zonder dat dit een permanente overschrijding van de foutlimieten veroorzaakt! Voor hogere temperaturen zijn kunststof volpipetten dus niet geschikt. Reinigingstemperatuur van de volpipetten onder 60 ° C wordt aanbevolen om de markeringen en inscripties te behouden.

Volpipet kopen bij InstruLabo

Een volpipet is een onmisbaar instrument in ieder laboratorium. Met behulp van een volpipet, kan er een nauwkeurige hoeveelheid vloeistof afgemeten worden. Heeft u nog vragen over de volpipet of over één van onze andere artikelen? Neem dan gerust contact met ons op, we staan u graag te woord.

Search engine powered by ElasticSuite