Plastic pipet

Een plastic pipet is een voorwerp dat gebruikt wordt om een hoeveelheid vloeistof op te zuigen en te verplaatsen. Pipetten worden vaak gemaakt van plastic of van glas. Ze worden vooral gebruikt in medische centra en onderzoeksinstellingen. Er zijn veel verschillende pipetten. Zo zijn er bijvoorbeeld pasteurpipetten, maar ook glazen pipetten en meetpipetten. In het dagelijks taalgebruik wordt met het woord pipet bij grotere volumes de vloeistof zelf bedoeld, terwijl men bij kleinere volumes over de plastic pipet als voorwerp spreekt.

... Lees meer
18 producten
Sorteer op

Hoe werkt een plastic pipet?

Plastic pipetten werken op basis van een vacuüm dat wordt gecreëerd door het volume van de pipet of de pipetteerballon te verkleinen. Bij dit proces wordt de lucht uit de plastic pipet geblazen. Nadat de pipet in een vloeistof wordt gestoken, wordt het volume binnen de pipet langzaam weer vergroot tot aan de oorspronkelijke waarde. Door de vergroting van het volume ontstaat er een zuigmechanisme. Aangezien er geen lucht meer in de plastic pipet komt, wordt een hoeveelheid vloeistof naar binnen gezogen die ongeveer gelijkstaat aan de verloren hoeveelheid lucht. Door het volume vervolgens weer te verkleinen wordt de vloeistof uit de plastic pipet gedrukt.

Plastic pipet reinigen

Het is belangrijk om plastic pipetten regelmatig te onderhouden en schoon te maken. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee. Het reinigen van plastic pipetten zorgt er bijvoorbeeld voor dat de instrumenten en de monsters schoon blijven. Dit is natuurlijk van groot belang in een laboratorium. 

Het reinigen van een plastic pipet kan in drie eenvoudige stappen:

  1. Inspecteer de zuiger en controleer op inkepingen en corrosie.
  2. Gebruik een wattenstaafje met een lange steel dat is bevochtigd met een reinigings- of ontsmettingsmiddel.
  3. Controleer de binnenkant van de schacht op obstructies.

Plastic pipet bij InstruLabo

Heeft u de geschikte plastic pipet op het oog? En gaat u daarbij met chemicaliën werken? Dan is het natuurlijk belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van de juiste beschermende kleding, zodat u veilig te werk kunt gaan met plastic pipetten en chemicaliën. Bent u benieuwd naar al onze pipetten? Bekijk dan de volledige collectie om te zien welke opties we aanbieden.

Plastic pipet kopen?

Heeft u de juiste plastic pipet gevonden voor uw laboratorium? Dan kunt u die eenvoudig online bestellen via InstruLabo.nl. We verzenden uw bestelling zo snel mogelijk, zodat u binnen korte tijd aan de slag kunt gaan met uw plastic pipetten. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundigen helpen u graag verder met persoonlijk en professioneel advies.

Search engine powered by ElasticSuite