POM Kunststof

POM Kunststof, ook bekend als polyoxymethyleen en polyacetaal, is een soort kunststof die industrieel vanwege zijn hardheid veel wordt toegepast. Het wordt veel gebruikt voor onderdelen in machines, om zo metaal te vervangen. Apparaten gemaakt van POM Kunststof oxideren niet en er is geen olie en/of kogellagers nodig zijn voor een goede mechanische beweegbaarheid. POM Kunststof lijkt veel op Nylon, maar POM Kunststof is maatvaster en heeft een lage wrijvingscoëfficiënt. Bij InstruLabo zijn er veel producten beschikbaar die van POM Kunststof gemaakt zijn.

... Lees meer
Producten 1-24 van 36
Sorteer op

Ons assortiment aan POM Kunststof

In het assortiment van InstruLabo zijn verschillende producten beschikbaar die van POM Kunststof gemaakt zijn. Zo zijn er onder andere anatomische pincetten, slijpstukklemmen, rotors, slangklemmen en slangolijfen van POM Kunststof gemaakt. POM Kunststof heeft verschillende voordelen tegenover andere kunststoffen, zoals Nylon. POM Kunststof is bijvoorbeeld stijver en taaier vergeleken met andere kunststoffen. Het behoudt deze eigenschappen ook bij hogere temperaturen, terwijl andere kunststoffen dit meer verliezen. 

POM Kunststof is daarbij ook niet storing gevoelig voor bijvoorbeeld zendapparatuur. Dit maakt het nog meer gekwalificeerd voor onderdelen in machines, aangezien metaal dit wel is. POM Kunststof is ook lichter van gewicht dan bijvoorbeeld metaal. Hierdoor is het gemakkelijker te bewerken en te vervoeren. Ook neemt POM Kunststof geen vocht op. Hierdoor kan het toegepast worden waar toleranties belangrijk zijn.  

POM Kunststof bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben we alle benodigdheden voor in het laboratorium. Van allerlei chemicaliën tot bescherming en zo dus ook producten gemaakt van POM Kunststof. In de POM Kunststof collectie van InstruLabo vindt u veel verschillende opties. Deze kunt u gemakkelijk online bestellen en laten afleveren. 

POM Kunststof kopen?

Heeft u al gevonden wat u zocht? We hebben bij InstruLabo professionele adviseurs die u persoonlijk verder kunnen helpen als u ergens niet helemaal uitkomt. Neem bij twijfels of vragen dus zeker even contact met ons op. Wij staan altijd voor u klaar en helpen u graag verder. 

Search engine powered by ElasticSuite