PTFE plaat

7 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
per pagina

PTFE plaat kopen? Bij Instrulabo kun je snel en eenvoudig PTFE platen bestellen. PTFE staat ook wel bekend als Teflon, dit is een hoogwaardige kunststof met een hoge temperatuur- en chemicaliënbestendigheid. 

Wat is PTFE

PTFE staat voor PolyTetraFluorEthyleen, oftewel Teflon. Dit is een kunststof dat gebaseerd is op fluorkoolwaterstof. Een PTFE plaat is bestendig tegen extreme temperaturen van -200 ℃ tot 260 ℃. De reden voor deze extreme temperatuurbestendigheid is, is dat fluor het meest elektronegatieve chemische element in het periodieke systeem is. dat extreem sterke en stijve verbindingen vormt met koolstof.

Een PTFE plaat heeft ook een zeer hoge chemische bestendigheid. De reden hiervoor is dat bij elk koolstofatoom zich twee fluoratomen bevinden die de elektronen met een gelijke kracht uit de koolstof trekken. Door deze eigenschap in combinatie met de hoge kristalliniteit van PTFE, zorgt ervoor dat PTFE niet kan worden opgelost als het in aanmerking komt met bijtende stoffen op zuren. Om deze reden kunnen PTFE platen niet gemakkelijk worden gelijmd of geverfd.

Kenmerken van een PTFE plaat

Een PTFE plaat is gemaakt van een hoogwaardige kunststof met een goede bestendigheid tegen extreme temperaturen van -200 ℃ tot 260 ℃. Een PTFE plaat verbrand niet en is ook goed beschermd tegen chemicaliën. 

De voordelen van een PTFE plaat

  • Zijn erkend in het gebruik van levensmiddelen en drinkwater
  • Zijn afstotend en elektrisch isolerend
  • Hebben een zeer hoge temperatuur bestendigheid
  • Zijn gangbaar voor alle bewerkingsmethoden

Waar gebruik je een PTFE plaat voor?

Een PTFE plaat wordt vaak gebruikt voor glijlagers, omdat PTFE een goed geleidende eigenschap heeft. Daarnaast wordt een PTFE plaat ook veel gebruikt als afdichtingsmateriaal in de chemische industrie. Ook is een PTFE plaat uitstekend geschikt als een isolator.

PTFE plaat kopen?

Bestel eenvoudig een PTFE plaat bij Instrulabo. Vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Search engine powered by ElasticSuite