Revetten

Waarom kunststof revetten kopen? Een revet (of sluitring) is een vlakke ring met een gat, die om een schroef past en onder de moer komt.

... Lees meer
5 producten
Sorteer op

Toepassingen van kunststof revetten

De functie van een revet van kunststof is om in combinatie met een kunststof schroef (bout) en moer te zorgen voor verspreiding van de druk op de verbinding: met een revet ontstaat er een groter oppervlak waarover de druk verdeeld wordt. Ook zal de afdichting beter zijn, zeker met een kunststof revet, die zich enigszins vormt naar de omstandigheden. Ook voorkomt de revet beschadigingen aan het oppervlak waardoor de bout en moer geplaatst is. Bovendien zal de verbinding minder snel lostrillen als een revet is toegepast.

De kunststof revetten uit deze categorie zijn gemaakt van PTFE en bezitten daardoor een goede chemische bestendigheid. Ook zijn deze PTFE revetten bestand tegen temperaturen van -200°C tot +250°C. 

Kunststof revetten kopen?

Revetten zorgen voor spreiding van de druk in combinatie met bouten en moeren. Bestel kunststof revetten eenvoudig en snel bij Instrulabo. Heb je nog vragen of advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!

Search engine powered by ElasticSuite