Schroefdoppen

Kunststof schroefdoppen hebben zeer veelzijdige toepassingen. Naast een simpele afdichting van een fles of pot, dienen kunststof schroefdoppen steeds vaker als onmisbaar verbindingselement in een opstelling. Met bijvoorbeeld een schroefdop met verdeler start je eenvoudig vanuit de oorspronkelijke fles een compleet circuit om vloeistoffen te verdelen. Bij InstruLabo is er een breed assortiment van schroefdoppen verkrijgbaar. 

In deze categorie vindt je de eenvoudige flesdoppen om een fles af te dichten. Van een eenvoudige uitvoering tot een schroefdop met inlage.

... Lees meer
Producten 1-24 van 204
Sorteer op

Schroefdoppen met M schroefdraad

Hiervan zijn diverse doppen verkrijgbaar. De doppen met M schroefdraad kunnen worden toegepast in opstelling waar M schroefdaad aanwezig is en waarop men slangen wil aansluiten. Gebruikt hierbij de juiste kneldichting.

Schroefdoppen met GL schroefdraad

Een belangrijke schroefdraad in de laboratoriumbranche is de GL schroefdraad. In de groep GL doppen dicht vindt u de standaard doppen voor het afsluiten van flessen met GL schroefdraad of om een verbinding in een opstelling (tijdelijk) af te sluiten.

De GL doppen dicht PBTP zijn kunststof schroefdoppen van Poly-Butileen-Tereftalaat met handige kartelrand. Deze schroefdoppen zijn voorzien van een interne PTFE / siliconenafdichting om oneffenheden op het afdichtoppervlak te compenseren. Als het wordt vastgeschroefd, komt het medium alleen in contact met PTFE vanwege het ontwerp. Deze kunststof schroefdoppen zijn temperatuurbestendig van -50°C tot +140°C.

Hogere temperatuurbestendigheid nodig?

Is een betere temperatuurbestendigheid noodzakelijk, dan kan gekozen worden voor de GL doppen dicht PPS. Deze schroefdoppen met GL schroefdraad zijn temperatuurbestendig van -20°C tot +230°C. Deze schroefdoppen zijn voorzien van een handige kartelrand, met interne PTFE / siliconenafdichting om oneffenheden op het afdichtoppervlak te compenseren. Gemaakt van de kunststof PPS (Polyfenyleensulfide). Na het vastschroeven, komt het medium alleen in contact met PTFE. De HT uitvoering van deze schroefdop is voorzien van een PTFE-membraan-dichting en is daardoor temperatuurbestendig van -20°C tot +250°C.

GL schroefdoppen met gat

De GL doppen met gat  zijn uitermate geschikt voor het doorvoeren van slangen en buizen. In de categorie GL doppen met gat ETFE vindt u complete systemen van doppen met de benodigde kneldichtingen, alsmede ook de losse schroefdoppen in diverse GL maten. Deze rode schroefdoppen zijn gemaakt van ETFE (Ethyleen-Tetrafluorethyleen copolymeer), versterkt met glasvezel. De binnenste delen van deze schroefdoppen bestaan uit een klemring (ETFE), afdichtwig en afdichtingsplaat (beide PTFE) evenals een extra O-ring voor schroefverbindingen voor slangdiameter kleiner dan 3 mm (zonder contact met stromingsmedium). Met dit systeem wordt een zeer goede chemische bestendigheid verkregen: het medium komt alleen in contact met PTFE. Deze systemen kunnen toegepast worden op apparatuur en fittingen met GL-schroefdraad. Voor het verbinden met slangen met harde wand, buizen van glas, kunststof of metaal, maar ook voor vergrendelingssondes, thermometers, dompelbuizen of kabelinvoeren in reactievaten. Deze schroefdopsystemen zijn ideaal voor gebruik in agressieve omgevingen (i.v.m. dampen) en zijn temperatuurbestendig van -50°C tot +150°C.

Heb je schroefdoppen met een hogere temperatuurbestendigheid nodig? Kies dan voor de GL doppen met gat PPS. Deze schroefdoppen kunnen worden toegepast bij temperaturen van -20°C tot +250°C. Ook in deze groep vindt u complete systemen, alsmede losse schroefdoppen.

GL Schroefdoppen met verdeler

Dit type kunststof schroefdop biedt een ongekende hoeveelheid toepassingen. Deze kunststof GL doppen met verdeler schroefdoppen zijn voorzien van één of meerdere aansluitingen. Uiteenlopende maten slangen, sondes etc. kunnen op deze manier worden aangesloten. Soms betreft het complete systemen, in andere gevallen dienen de toebehoren separaat besteld te worden. 

Schroefdoppen met overgangsstuk

Heeft een fles of schroefdraad in een opstelling niet de juiste maat? Met GL doppen met overgangsstuk verandert u op eenvoudige wijzen de maat van de schroefdraad.

PPS/PTFE-EX schroefdoppen

Voor delicate toepassingen zijn de GL doppen PPS/PTFE-EX geschikt: Deze schroefdop van geleidende PPS-EX zwart zijn met glasvezel versterkt en bevat binnendelen van geleidende PTFE-EX. Dit type schroefdop heeft een geleidend vermogen van 1000 kOhm en heeft een temperatuurbestendig van -20°C tot +250°C. 

Tot slot zijn er ook er ook mogelijkheden voor de GLS 80 doppen.

Schroefdoppen kopen

Heeft u hulp nodig bij het selecteren van de juiste schroefdop of het samenstellen van het juiste systeem? Stuur InstruLabo een bericht met uw vraag en we zoeken een passende oplossing.

Search engine powered by ElasticSuite