Terugslagventielen

Wilt u een terugslagventiel kopen? Dat kan eenvoudig bij Instrulabo! U kunt kiezen uit verschillende maten terugslagventielen en terugslagkleppen. De terugslagventielen van het merk BOLA en zijn gemaakt van de kunststof PTFE. 

... Lees meer
7 producten
Sorteer op

Wat is een terugslagventiel?

Een terugslagventiel, terugstroombeveiliger, terugslagklep of keerklep, is een ventiel of klep die wordt gebruikt om een vloeistof of gas in één richting door te laten. In de meeste gevallen duwt het medium de klep bij de heenstroom open en sluit een veer of de zwaartekracht de klep. Ook kan de terugstroom de klep zelf weer dichten. Het onderscheid ligt in de uitvoering en de toepassing van het terugslagventiel.

Er is een eenvoudige uitvoering van het kunststof terugslagventiel verkrijgbaar. Vervaardigd van PP (Polypropeen) met Dutral binnenschijf. Deze terugslagventielen zijn eenvoudig te monteren en voorkomen het terugstromen van vloeistof en lucht.

Terugslagventiel van PTFE

Ook zijn er terugslagventielen die een betere chemische bestendigheid geven. Deze uitvoering van het terugslagventiel is van PTFE, met moeren van PTFE-glasvezel voor aansluiting op buizen of slangen. De openingsdruk van 0,1 tot max. 2 bar is instelbaar (fabrieksinstelling 0,1 bar). De ingebouwde uitschakelfunctie laat stroming in slechts één richting toe, de stroomrichting wordt gemarkeerd met een reliëfpijl. De installatiepositie van het terugslagventiel kan willekeurig worden bepaald.

Voor het reinigen van de afzonderlijke onderdelen kunnen deze eenvoudig met de hand gedemonteerd worden. Deze terugslagventielen zijn universeel chemisch resistent (het stromingsmedium komt alleen in contact met PTFE of PFA). Temperatuurbestendig van -200°C tot +250°C.

Terugslagventiel kopen bij Instrulabo

U wilt een terugslagventiel kopen? Dan bent u hier op de juiste plaats. Terugslagventielen zijn eenvoudig te monteren en voorkomen het terugstromen van vloeistof en lucht. Heeft u nog vragen over terugslagventielen? Neem dan gerust contact met ons op.

Search engine powered by ElasticSuite