Branders

Branders worden gebruikt voor het verhitten van materialen of substanties. Bij InstruLabo hebben wij een divers aanbod aan branders en toebehoren. Deze branders zijn uiterst geschikt voor het gebruik in een educatieve omgeving of voor het gebruik in laboratoria. Daarnaast kunnen de branders natuurlijk ook in andere industrieën gebruikt worden. 

... Lees meer
8 producten
Sorteer op

Verschillende soorten branders

Bunsenbranders

Een bunsenbrander heeft een regelbare gasvlam die vaak in laboratoria gebruikt wordt. Met de bunsenbrander worden onder andere reageerbuizen, erlenmeyers en kolven verwarmt. De bunsenbrander is een gasbrander waarbij het verbrandingsgas de lucht gedeeltelijk aanzuigt op basis van het principe van een pomp.

Glasblaasbranders

De naam zegt het al een beetje. Een glasblaas brander wordt veelal gebruikt om glas mee te verwarmen en te bollen. Wij hebben verschillende glasblaas branders die werken op propaan of aardgas.

Wat is het verschil tussen propaan en aardgas?

Branders die werken op aardgas hebben een lager verbruik dan branders die werken op propaan, dit komt doordat propaan een veel hogere verbrandingswaarde heeft. Hierdoor is propaan ongeveer 2,77 keer zo warmer dan aardgas.

Teclubranders

De teclubrander lijkt op de bunsenbrander, maar werkt toch anders. Het verschil tussen een Bunsenbrander en een Teclubrander is de luchtregeling. Bij de Bunsenbrander stroomt de lucht door een opening direct in de verbrandingsbuis naar boven. Bij de Teclubrander is deze verbrandingsbuis conisch verwijdt en wordt de lucht vanaf onder aangezogen.

Welke toebehoren zijn verkrijgbaar voor de branders?

Anti-slip voet

Een anti-slip voet is altijd handig en zeer gewenst tijdens het werken met een brander. Een anti-slip voet rubbertje maakt het werken met een brander ook een stuk veiliger. Doordat de brander stevig op zijn plaats blijft staan en niet weg kan glijden.

Brandergaasjes

De brandergaasjes zijn gemaakt van verzinkt staal met een keramisch centrum. De brandergaasjes zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De gaasjes worden gebruikt om te voorkomen dat het glaswerk smelt. 

Driepoten/vierpoten

Voor het verwarmen van kolven, erlenmeyers, etc. zijn driepoten of vierpoten noodzakelijk. Plaats het te verwarmen object stabiel in het midden van de driepoot of vierpoot en plaats de brander eronder. 

Koooksteentjes

Kooksteentjes worden toegepast om een kookvertraging te voorkomen. Een kookvertraging ontstaat wanneer er een vloeistof in een schoon glaswerk verwarmd wordt en wanneer de vloeistof alleen aan de rand begint te koken. Kooksteentjes bevorderen het gelijkmatig koken van een vloeistof.

Pijpsteeldriehoeken

De pijpesteel driehoeken zijn verkrijgbaar in de afmetingen:

Branders bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën, tot diverse bescherming en veiligheidsmiddelen, maar ook laboratorium glaswerk, koude en warmte apparaten en diverse pompen. In ons assortiment aan laboratoriumartikelen vindt u ook branders. Deze vindt u bij InstruLabo in verschillende soorten en hoeveelheden. Bekijk het volledige assortiment om al onze opties te zien. 

Brander kopen 

Bestel eenvoudig branders of brander toebehoren online bij InstruLabo. Heeft u nog vragen over één van onze branders of over één van onze andere artikelen? Neem dan gerust contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag verder helpen. 

Search engine powered by ElasticSuite