Bunsenbranders

Bunsenbrander kopen? Dat kan eenvoudig en snel bij InstruLabo. De bunsenbrander is een gasbrander waarbij het verbrandingsgas de lucht gedeeltelijk aanzuigt op basis van het principe van een pomp. Het is een regelbare gasvlam die wordt gebruikt in het laboratorium om onder andere reageerbuizen, erlenmeyers en kolven te verwarmen, en togen te steriliseren. Bij het gebruik van glaswerk boven een bunsenbrander wordt vaak een vlamverdeler, zoals een draadnet gebruikt. Bekijk hier de bunsenbrander of neem een kijkje naar een teclubrander.

... Lees meer
2 producten
Sorteer op

Wat is het verschil tussen de teclubrander en de bunsenbrander?

Een belangrijk verschil tussen een bunsenbrander en een teclubrander is de luchtregeling. Bij de bunsenbrander stroomt de lucht door een opening direct in de verbrandingsbuis naar boven. Bij de teclubrander is deze verbrandingsbuis conisch verwijd en wordt de lucht vanaf onder aangezogen. Een bunsenbrander worden meestal gebruikt voor het voorbereiden van testen in de analytische chemie. Wanneer de luchttoevoer volledig open staat kan er ook voor gezorgd worden dat er een steriele omgeving ontstaat rondom de vlam. Zo is het mogelijk om steriel werk uit te voeren in de buurt van de vlam.

Hoe werkt een bunsenbrander?

De bunsenbrander staat op een zwaar onderstel dat op een gastoevoer is aangesloten. De rechtopstaande pijp staat loodrecht op het onderstel van de brander, waardoor het op een soort schoorsteen lijkt. Het gas gaat door een opening waardoor er lucht als oxidatiemiddel wordt aangezogen. Aan de bovenkant van de brander wordt het gas ontstoken en verbrandt. De luchttoevoer is handmatig verstelbaar. Wanneer de luchttoevoer volledig opengedraaid is, wordt het oxidatiemiddel (lucht) gemengd met het verbrande gas, waardoor er een blauwe vlam ontstaat. Als de luchttoevoer gesloten is wordt er geen oxidatiemiddel gemengd met het gas waardoor de vlam geel van kleur wordt. Dit heet een diffusievlam.

Waar komt de naam Bunsenbrander vandaan?

De bunsenbrander heeft de naam te danken aan de uitvinder; Robert Wilhelm Bunsen. Dit was een Duitse chemicus die in 1855 een verbeterde bunsenbrander uitvond. Hij heeft niet de allereerste brander uitgevonden, maar hij heeft alleen de ontwerpen verbeterd.

Bunsenbranders bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën, tot diverse pompen en ook voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen die het werk een stuk veiliger maakt. In ons ruime assortiment aan laboratoriumartikelen vindt u ook bunsenbranders. Deze vindt u bij ons in verschillende soorten. Bekijk de volledige collectie om te zien welke opties we allemaal hebben of neem een kijkje naar ons volledige branders assortiment

Bunsenbrander kopen?

Heeft u interesse in een bunsenbrander van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft over één van onze producten zeker even contact met ons op! Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen bij het vinden van de juiste laboratoriumartikelen.

Search engine powered by ElasticSuite