Teclubranders

Een Teclubrander is een brander met een regelbare gasvlam. Op het laboratorium kan een teclubrander gebruikt worden voor het verwarmen van diverse soorten glaswerk. Denk aan reageerbuizen, bekerglazen, erlenmeyers en kolven. Ook kan deze teclubrander ingezet worden voor het steriliseren van bijvoorbeeld entogen.

... Lees meer
2 producten
Sorteer op

Wat is een teclubrander?

Een teclubrander lijkt op een bunsenbrander. Een belangrijk verschil tussen een Bunsenbrander en een Teclubrander is de luchtregeling. Bij de Bunsenbrander stroomt de lucht door een opening direct in de verbrandingsbuis naar boven. Bij de Teclubrander is deze verbrandingsbuis conisch verwijdt en wordt de lucht vanaf onder aangezogen. De luchthoeveelheid kan bij een teclubrander door middel van een draaischijf ingesteld worden. Op deze manier kan de vlam van de Teclubrander fijner en nauwkeuriger geregeld worden. Verder voordeel van de teclubrander is, dat de draaischijf van een teclubrander minder warm wordt tijdens het gebruik. Bij de Bunsenbrander kan de draaibus om de verbrandingsbuis bij langdurig gebruik erg warm worden.

Op welk gas brandt een teclubrander?

Bij de Teclubranders is er een uitvoering die geschikt is voor aardgas en een uitvoering die geschikt is voor propaangas. Daarnaast is er een teclubrander die meerdere gastypen aan kan.

Het gebruik van een teclubrander

Het naaldventiel bij de Teclubrander is bedoeld om de gastoevoer te regelen. Met de kipkraan kan snel geschakeld worden tussen een waakvlam en de gewone vlam. Indien grotere voorwerpen verwarmd moeten worden, kan gebruik gemaakt worden van een driepoot  (u vindt hier ook vierpoten, voor extra stabiliteit) en brandergaasje. Met deze toebehoren voor de teclubrander krijgt men een betere warmteverdeling.

Extra veiligheid bij een teclubrander

Indien de Teclubrander niet standaard voorzien is van een anti-slip onderkant, dan kan voor extra veiligheid de Teclubrander voorzien worden van een anti-slip voet. Deze zorgt dat de Teclubrander steviger staan en moeilijker van de plaats te krijgen is. Hoe vlakker en egaler de ondergrond is, des te beter zal de anti-slip voet zijn werk doen.

Heeft u vragen of wilt u advies over het kiezen van de juiste teclubrander? Neem dan contact met ons op.

Search engine powered by ElasticSuite