Kurkboren

Een kurkboor wordt vaak gebruikt in een chemisch of biologisch laboratorium. Met de kurkboor wordt een doorgang gemaakt door een kurk. Tegenwoordig kunnen kurkboren ook gebruikt worden om door een rubberen stop heen te boren. Op deze manier kan een glazen buis, thermometer of meetsonde worden doorgevoerd door een kurk of rubberen stop. Bent u op zoek naar een professionele kurkboor? In ons assortiment vindt u verschillende opties die geschikt zijn voor allerlei situaties. Bekijk nu de opties en bestel eenvoudig online.

... Lees meer
13 producten
Sorteer op

Wat is een kurkboor?

Een kurkboor komt van pas in verschillende situaties. Zo gebruiken onder andere laboratoriummedewerkers en apothekers een kurkboor om een stop van rubber of kurk uit te boren. Ook kan een kurkboor gebruikt worden om een schijfje uit te snijden die een dop waterdicht maakt. Kortom, een kurkboor is een onmisbaar onderdeel van menig apotheek en laboratorium.

Naast het boren door kurken of rubberen stoppen, kan de kurkboor ook gebruikt worden voor het nemen van monsters uit diverse materialen. Daarbij valt te denken aan bomen (jaarringanalyse) en bij andere bepalingen waarbij een constante diameter belangrijk is.

Wat zit er in de kurkboorset?

Een kurkboor wordt geleverd in een set kurkboren die in elkaar passen en op die manier eenvoudig opgeborgen kunnen worden. Daarnaast is een dergelijke kurkboorset voorzien van een lange metalen pen met kunststof knop. Hiermee kan het verwijderde gedeelte eenvoudig uit de kurkboor geduwd worden.

Met de kurkboorscherper kan eenvoudig de scherpte van de kurkboren op peil gehouden worden.

Kurkboor kopen? Bestel nu online!

Heeft u de juiste kurkboor of kurkboorset voor uw toepassing op het oog? Leg de kurkboorset en andere producten dan snel in uw winkelmandje en bestel de items eenvoudig online. Wij doen voor u de rest en zorgen voor snelle en betrouwbare levering. Heeft u vragen? Neem contact met ons op! Onze deskundigen helpen u graag verder.

Search engine powered by ElasticSuite