Scalpelmesjes

Scalpelmesjes kopen? We bieden u een steriele en niet-steriele scalpelmesjes in diverse vormen en geschikt voor diverse houders. 

... Lees meer
20 producten
Sorteer op

Wat zijn scalpelmesjes?

Scalpelmesjes zijn zeer scherpe mesjes, die hun oorsprong in de medische wereld (chirurgie) vinden. Door de scherpte en de keuze van de juiste vorm kan met grote nauwkeurigheid weefsel en andere materialen worden gesneden. Samen met een scalpelhouder vormt het scalpelmesje een scalpel.

Verschillende scalpelmesjes

Afhankelijk van de toepassing kan gekozen worden voor de steriele of niet-steriele scalpelmesjes. Niet ieder scalpelmesje heeft dezelfde vorm. De scalpelmesjes worden aangeduid met een nummer om de vorm aan te duiden. De scalpelmesjes met nummers 10 tot en met 15 passen op scalpelhouder 3. De scalpelmesjes met nummers 20 tot en met 25 passen op scalpelhouder 4.

Kwaliteit scalpelmesjes

InstruLabo levert scalpelmesjes van het fabricaat Swann-Morton. Deze scalpelmesjes staan bekend om de constante kwaliteit en scherpte. Om dit te waarborgen worden de mesjes grondig gecontroleerd door de fabrikant, voordat deze de fabriek verlaten.

Veilig gebruik van scalpelmesjes

Om de scalpelmesjes veilig van de scalpelhouder te verwijderen, zijn scalpelmesverwijderaars beschikbaar. Er zijn verwijderaars beschikbaar om meerdere malen te gebruiken, maar er is ook een uitvoering om het scalpelmesje eenmalig te verwijderen. Met de versie voor eenmalig gebruik kan het uiterst scherpe mes eenvoudig en veilig afgevoerd kan worden.

Search engine powered by ElasticSuite